Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Castellfollit de la Roca, unul dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase sate din Catalunia, este situat în vârful unei stânci dramatice, la întâlnirea dintre două râuri.

Situat în regiunea vulcanică Garrotxa din nordul Cataluniei, frumosul sătuc este locul ideal unde puteți poposi în timpul unei călătorii în zonă. Primul lucru pe care trebuie să îl facă orice turist la sosirea în Castellfollit de la Roca, este să își scoată aparatul foto și să imortalizeze acest loc desprins din poveste. Localizat ideal în vârful unei stânci, în punctul de confluență al râurilor Fluvia și Toronell, satul oferă o imagine spectaculoasă pe care oricine va dori să o surprindă.

Centrul Vechi
Ținând cont de poziția unică, este ușor să realizăm de ce primii locuitori ai satului au ales să se stabilească pe această bucățică de pământ. Datând din Evul Mediu, centrul vechi al localității este compus dintr-o rețea de alei și piețe micuțe, multe dine le fiind construite folosind roca vulcanică din zonă.

Vechea Biserică Sant Salvador
Frumoasa biserică datează din secolul 11, însă din păcate numai o parte din detaliile arhitecturale inițiale au fost păstrate. Secole de-a rândul biserica a fost centrul comunității din Castellfollit de la Roca și a funcționat ca o biserică unde se țineau ceremonii religioase până la izbucnirea Războiului Civil Spaniol.

Vizita la Sanctuarul del Cós în Montagut
Pentru cei cărora le plac plimbările în natură, la circa 4 km de sat poate fi vizitat Sanctuarul del Cos din satul Montagut. Traseul are câteva zone panoramice, de unde poate fi admirat Castellfollit de la Roca în toată splendoarea lui.

Încercați preparate culinare locale
Toată zona vulcanică Garrotxa este celebră pentru preparatele culinare deosebite obținute cu fasole Sant Pau sau cu ciuperci sălbatice. În Castellfollit de la Roca sunt câteva restaurante unde pot fi servire preparate tradiționale pe care le puteți degusta admirând în același timp priveliștea incredibilă din jur.

Podul Rupt
Acest pod numit în catalană Pont Trencat a fost construit în anul 1908. La scurt timp de la construcție, acesta a fost afectat de mișcări tectonice repetate în zonă, acestea cauzandu-i rupturi și fiind astfel închis. În timpul Războiului Civil a fost parțial refăcut, însă inundațiile masive din anul 1940 au dus la eroziunea principalilor piloni de susținere, motiv pentru care a rămas abandonat.

Fabrica de bere Poch
Deși aparent imposibil, în micul sat Castellfollit de la Roca există și o fabrică micuță unde se produce bere artizanală. Proprietarii sunt foarte primitori și dornici în orice moment să se așeze la povești cu turiștii care vin să le încerce sortimentele interesante de bere.

Muzeul Embotit
Muzeul Embotit este unul dedicat mezelurilor produse local. Acesta a fost inaugurat în anul 1993 și s-a deschis că un omagiu adus primului produs de acest gen, apărut cu 150 de ani mai devreme. Muzeul are o colecție impresionantă de mașinării folosite pentru producerea mezelurilor, precum și evoluția diverselor sortimente de acest gen de-a lungul istoriei.

Priveliști incredibile
La capătul satului este zona de unde priveliștea este cea mai spectaculoasă din Castellfollit de la Roca. Căderea bruscă de 160 de metri către cele două râuri oferă o imagine care cu adevărat îți taie respirația.

Plimbare cu baloane cu aer
Una dintre cele mai bune modalități de a admira priveliștea din zonă este o plimbare într-un balon cu aer cald. O excursie de acest gen vă permite să admirați totul, începând cu Marea Mediterană și până la Munții Montseny și până la peisajul vulcanic spectaculos creat de platoul vulcanic Garrotxa.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here