Bugatti a adus probabil cel mai spectaculos automobil de la show-ul auto de la Geneva in aceasta saptamana, un model care costa nu mai putin de 19 milioane de dolari. Este cunoscut drept La Voiture Noire si poate fi admirat in clipul de mai jos.

Aceasta hypermasina este cea mai scumpa din istorie si este realizata intr-o varianta ultra limitata, care aniverseaza cei 110 ani de istorie Bugatti. Pretul sau este de 18.9 milioane de dolari, ceea ce o face cea mai scumpa masina din istorie. La bord se afla un motor quad turbo W16 de 1480 de cai putere si 8 litri. Multe dintre dotarile interne sunt preluate de la Bugatti Chiron si Divo, inclusiv motorul.

Masina a fost deja achizitionata de un client care a dorit sa ramana anonim, dar sunt zvonuri ca ar fi vorba despre fostul director general Volkswagen, Ferdinand Piech. Acesta este nepot al fondatorului Porsche. Revenind la masina, aceasta are un cuplu de 1600 de Newton/metru si ar trebui sa ajunga la 100 km/h in doar 2.4 secunde.

Sasiul sau este realizat in intregime din fibra de carbon, iar in spate gasim 6 tevi de evacuare. Bugatti La Voiture Noire este realizat intr-un singur exemplar si reprezinta un omagiu adus lui Type 57 Atlantic, daca va uitati cu atentie la design. Fiecare componenta este realizata manual, iar caroseria din fibra de carbon are un luciu negru si strident.

Vezi galerie foto completa AICI

Recomandari