Pisicile obișnuiau să fie asociate cu stăpâne în vârstă, singure, nu sunt animale cu care poți merge la plimbare în parc sau în vizită la prieteni. Cu toate acestea, în zilele noastre din ce în ce mai multe persoane decid că își doresc drept animal de companie o feline pufoasă și drăgălașă.

Da, câinele este în continuare cel mai bun prieten al omului, însă iată mai jos o listă de lucruri interesante și beneficii pe care le poate aduce în viață noastră o prietenă iubăreață.

Pisica îți ține companie
Da, pisicile pot umple un gol din viața noastră, în special atunci când locuim singuri. În funcție de rasa lor, pisicile pot avea comportamente diferite, poate fi una căreia îi place să fie alintată o zi întreagă și să se cuibărească în poala ta sau dimpotrivă, una jucăușă și pusă mereu pe șotii. Oricum ar fi, atunci când te întorci acasă, găsești cu siguranță cea mai bună companie.

Pisica este un bun ascultător
Pe lângă faptul că sunt în preajma ta tot timpul, pisicile sunt cele mai bune la a-ți asculta “of-urile”, grijile, îndoielile și cele mai profunde gânduri. Și acesta nu este un mit, nu trebuie să ne gândim că este ciudat să vorbim cu o pisică, rezultatul este unul surprinzător de relaxant. Este suficient să o privești adânc în ochi și să îi spui tot ce te îngrijorează, ea te vă răsplăti cu un mieunat ușor care parcă îți spune: “ nu te îngrijora, totul va fi bine”.

Torsul pisicii are efecte vindecătoare
Specialiștii spun că atunci când pisica toarce, este fericită. Pe lângă aceasta, cercetările au dezvăluit faptul că acest tors are și efecte vindecătoare, atât asupra lor cât și asupra stăpânului. Dacă ai o durere de orice fel, încearcă să mângâi o pisică și să petreci măcar câteva minute cu ea, cu siguranță vei observa o îmbunatățire a stării tale. La finalul unei zile grele la serviciu, dacă vei petrece timpul cu pisica ta, vei observa că ea are tendință să stea mult în preajma ta și să toarcă necontenit. Acesta este un semn că iți simte țoață tensiunea și “energia negativă” și că dorește să te ajute să te relaxezi.

Stăpânii de pisici au o inimă sănătoasă
Studiile arată că cel puțin 30% din oamenii care au o pisică drept animal de companie, au o stare bună de sănătate a inimii și șanse foarte reduse de a face infarct, spre deosebire de cei care nu au.

Copiii care cresc în preajma unei pisici devin adulți mai sănătoși și responsabili
Atunci când ai grijă și de o altă ființă în afară de tine, ți se dezvoltă simțul responsabilității. Astfel, copiii care care cresc în preajma pisicilor și implicit au și grijă de ele, devin adulți responsabili.

Bărbații care au o pisică drept animal de companie sunt mai interesanți
Studiile arată că bărbații cu bebeluși sau căței prezintă mai mult interes pentru doamne, însă în ultimul timp și pisicile au câștigat teren în acest sens. Astfel, un bărbat care are o pisică este considerat misterios și atrăgător în egală măsură.

Nu în ultimul rând….
Dacă vrei să ai un animal de companie care să nu îți dea bătăi mari de cap, care nu trebuie scos în parc și plimbat la primele ore ale dimineții sau chiar în miezul nopții, pisica este cu siguranță cea mai bună alegere. De la stare de sănătate îmbunătățită până la un prieten care este mereu acolo pentru tine, acestea sunt principalele motive pentru a adopta o pisică.

Recomandari