Una dintre actiunile zilnice pe care o face un om este sa isi incarce bateria telefonului. Sunt oameni care isi lasa telefonul la incarcat peste noapte, iar altii prefera sa il incarce doar pe timpul zilei. Nu asta conteaza. Iata cateva trucuri pentru a-ti incarca telefonul mai rapid.

1. Foloseste modul avion

Un telefon cu modul avion activat se incarca mai repede. Din nefericire nu vei mai putea initia sau primi apeluri. Aceasta este o solutie de urgenta. In cazul in care te bucuri de prezenta unei prize timp de 10-15 minute, poti seta modul avion, iar bateria telefonului se va incarca mai repede.

2. Inchide telefonul

Un alt truc pentru a incarca mai repede bateria este sa inchizi telefonul pe durata incarcarii. De asemenea si inchiderea aplicatiilor care ar putea sa consume energie aduce un aport la timpul pe care terminalul tau il petrece la incarcat. Dupa repornire, smartphone-ul tau va fi mai rapid pentru o perioada de timp.

3. Priza, priza si iar priza

Este de preferat ca telefonul sa fie incarcat la priza, nu la laptop sau la bateria externa. In situatia in care nu exista nicio priza disponibila in incaperea in care te afli, poti incarca telefonul la laptop. Daca esti pe strada sau calatoresti, bateria externa poate fi de un real folos. Pe scurt, ideea este asa: incarcarea la priza este mult mai puternica, eficienta si rapida comparativ cu cea de la laptop. Daca ai o priza disponibila la indemana, nu ezita sa o folosesti.

4. Baterie externa

Bateriile externe au devenit nelipsite din genti, ghiozdane si posete. Nu toate bateriile sunt la fel. In cazul in care doresti sa faci o astfel de achizitie, orienteaza-te catre un producator cunoscut si asigura-te ca la iesire curentul este de cel putin 2,1 amperi sau mai mare. Pe piata le gasesti in diferite culori si marimi. Cu cat bateria este mai mare cu atat este mai grea. De exemplu, o baterie de 20 000 mAh este mai grea decat o baterie de 5 000 sau 10 000 de mAh.

5. Foloseste cablul original al telefonului tau

Pe piata exista foarte multe cabluri ieftine, made in China care nu sunt eficiente. Cu alte cuvinte, un cablu fake va altera procesul de incarcare al telefonului tau. Cablul original suporta transferul de tensiune maxima de care este capabil telefonul. Multi oameni s-au trezit cu cablurile fake topite sau distruse dupa cateva incarcari, iar in cazuri si mai nefericite cu telefonul stricat.

Recomandari