In cazul in care esti iubitor de sporturi de iarna si nu stii unde sa-ti planifici urmatoarea vacanta, cei de la The Independent au realizat un top al celor mai bune statiuni de schi din Europa.

Borovets, Bulgaria 

Dispune de 58 de km de partii care sunt repartizati pe 3 zone. Cea mai intalta partie este Markudjik si ofera privelisti similare cu partiile din Alpi. Sitnyakovo ofera partii pentru incepatori printre padurea densa de brazi.

Pays de Gex, Franta 

Situata in Muntii Jura, statiunea are 3 zone de schi: Lélex-Crozet, Mijoux-La Faucille și Menthières. Un abonament la telescaun porneste de la 20 de euro pe zi. Distanta dintre Geneva si Pays de Gex este de aproximativ o ora de mers cu masina.

Söll, Austria 

Austria este renumita pentru statiunile de schi. Söll este o destinatie mai putin costisitoare comparativ cu altele. Orasul face parte din SkiWelt, cea mai mare zona de schi din Austria. Puteti ajunge pe partia unde Dave Ryding a castigat proba de slalom de la Kitzbühel, devenind primul britanic care se impune intr-o etapa din Cupa Mondiala de schi alpin.

Ruka, Finlanda

Finlanda este o destinatie care imbina sporturile de iarna, cu aurorele boreale, vizitele la casa lui Mos Craciun, dar si plimbari cu sania trasa de caini sau reni. Se poate schia in Ruka pana la inceputul lunii mai. Alte statiuni pentru schi sunt Levi si Ylläs

Innsbruck, Austria

Cea mai celebra destinatie de schi din Europa. Ski Plus City Pass este disponibil pentru toate cele 21 de partii, iar de anul acesta se mai adauga o noua atractie culturala. Este vorba despre Lumagica, un spectacol de lumini in aer liber la Hofgarten.

Innsbruck cuprinde 13 statiuni aflate la distante cuprinse intre 15-75 de minute de centrul orasului. Kühtai este una dintre cele mai inalte statiuni din Muntii Alpi in care merita sa ajungeti.

In care statiune de schi ti-ar placea sa ajungi iarna aceasta?

Recomandari