Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Masinile electrice sunt un subiect intens dezbatut, mai ales ca majoritatea producatorilor au inclus in portofoliile lor si astfel de vehicule. Exista multe diferente intre o masina electrica si una cu motor termic. Iata ce trebuie sa stii in cazul in care iti doresti o masina electrica.

Viteza de incarcare a bateriei

Viteza de incarcare depinde de modelul masinii. Majoritatea vehiculelor pot fi incarcate de la o priza casnica de 3 kW, dar pentru cele care au o baterie destul de mare, acest lucru necesita foarte mult timp. Statiile de incarcare rapida in curent continuu sunt cea mai eficienta si rapida solutie. Bateria se poate incarca 80% in numai 30 de minute.

 

Unde incarc masina?

Exista aplicatii care te ajuta sa descoperi unde sunt amplasate statiile publice de incarcare si ofera chiar si informatii despre capacitatea de incarcare sau tipul de conectori suportati. Una dintre aceste aplicatii este Plugshare.

Durata de viata a bateriilor

La fel ca in cazul altor dispozitive, bateriile unei masini electrice sunt supuse uzurii si isi pierd in timp capacitatea de stocare. Durata de viata a unei baterii auto este mai mare decat bateria unui telefon mobil. In cazul masinilor electrice, bateriile au o durata de viata de cel putin 10 ani.

Siguranta in caz de accidente

Daca te gandesti ca o masina electrica este mai putin sigura decat una pe benzina sau diesel, ei bine, nu este asa. Automobilele electrice, la fel ca celelalte masini sunt supuse in aceleasi conditii testelor EuroNCAP.

 

Cat de repede se devalorizeaza o masina electrica?

Din acest punct de vedere automobilele electrice sunt dezavantajate. Durata de viata a bateriei este limitata la un anumit numar de ani. Acest lucru se traduce printr-o devalorizare si o lipsa de interes accentuata dupa un anumit numar de ani de utilizare.

Intretinerea unui automobil electric

Reviziile periodice sunt mai ieftine comparativ cu modele pe benzina sau motorina. O masina electrica are mult mai putine piese in miscare decat una clasica. Concret, acestea nu dispun de ambreiaj, de cutie de viteze, iar motorul are mult mai putine piese.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here