Taxify, unul dintre cele mai mari servicii de ride sharing din Romania isi schimba de astazi numele in Bolt. Trebuie spus si ca Taxify este cea mai mare platforma europeana de transport la cerere, originand din Estonia. Ce e nou aflati mai jos.

Odata cu trecerea la denumirea Bolt apare si o noua identitate vizuala, la nivel de logo, branding si interfata. Noul brand va aparea treptat in pietele globale, inclusiv in Romania, iar aplicatiile se vor actualiza automat, fara pasi extra. Taxify a debutat cu 5 ani in urma, ca rival si alternativa la Uber. A fost proiectul unui tanar aflat inca la liceu, care a dorit sa creeze o aplicatie pentru taxiuri.

Ulterior softul a evoluat si a primit si o injectie de capital din China. Numele cel nou “Bolt” provine de la “miscarea rapida si fara efort”, conform lui Markus Villig, CEO si cofondator Taxify/Bolt. In acest moment compania din Estonia are 25 de milioane de utilizatori in peste 30 de tari de pe glob, fiind lider de piata in Europa si Africa.

Ofera si servicii de inchiriere de scutere electrice in multiple orase europene si servicii de livrare colete. Ca impresie personala, timpii de asteptare de la Taxify sunt un pic mai lungi decat la Uber, dar tarifele parca sunt o idee mai mici, cel putin in Bucuresti.

Recomandari