Un nou proiect de OUG care interzice Uber si Taxify si alte aplicatii a fost introdus azi pe site-ul ministerului Dezvoltarii. In textul proiectului de ordonanta se precizeaza ca “este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fara a detine pentru acesta, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila”.

Guvernul a lansat un proiect de Ordonanta de urgenta pentru instituirea unor masuri in domeniul transportului rutier precum si de modificare a Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Daca proiectul va deveni lege, serviciile Uber si Taxify ar urma sa fie interzise.

Proiectul nou de OUG a fost publicat pe 1 martie. Conform documentului, cei care transportă în regim de taxi fără a avea autorizaţie (adică Uber sau Taxify) vor fi sancţionaţi chiar de la prima abatare cu amenzi de până la 5.000 de lei. Potrivit legislaţiei, persoanele fizice sau juridice care efectuau în mod repetat transport public, contra cost, de persoane erau sancţionaţi cu amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei. Guvernul propune acum eliminarea expresiei “în mod repetat”, ceea ce înseamnă că şoferii Uber şi Taxify ar putea fi sancţionaţi de la “prima abatare”, fără ca autorităţile să mai fie nevoite să demonstreze caracterul repetitiv al transportului de persoane.

Vezi articol complet pe: www.computerblog.ro

Recomandari