Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Producatorii de telefoane se intrec in dezvoltarea de modele cat mai diferite si mai speciale. Saptamana trecuta, Vivo a anuntat ca va lansa un smartphone al carui carcasa isi schimba singur culoarea. Acum este randul sud-coreenilor de la Samsung sa iasa in fata si au anuntat ca ar putea lasa un smartphone cu ecran transparent.

Viitorul terminal se bazeaza pe o variatie a tehnologiei de ecran OLED care va reusi sa afiseze imagini color fara necesitatea de a avea un fundal opac. Noul tip de ecran poate sa redea fotografii sau continut video color pe o suprafata care poate sa ia aspect transparent sau de oglinda. Acest tip de ecran a fost conceput initial pentru panourile de publicitate stradale sau din centrele comerciale.

Ideea de ecran transparent nu este chiar noua

Samsung a trimis spre validare brevetul acestei tehnologii inca din luna ianuarie 2020. Noul ecran va avea un consum redus de energie, luminozitate ridica si un timp de raspuns foarte bun. Conform informatiilor din brevet, ecranul ia forma unui afisaj luminos pe care imaginea apare asezata peste un fundal transparent. Ecranul poate fi plat, flexibil sau rulabil. Nu ar fi exclus ca in viitor sa vedem terminale Samsung cu ecran transparent care se pliaza.

 

Brevetul nu ofera date exacte cu privire la modul in care sunt ascunse componentele solide ale telefonului cum ar fi bateria sau placa electronica.

In acest moment nu exista zvonuri cu privire la un eventual pret al unui telefon Samsung cu ecran transparent. Nu se stie daca aceasta tehnologie va fi dedicata doar modelelor flagship sau daca o vom intalni si pe telefoane din clasa de mijloc.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here