Smartphone-urile Samsung sunt recunoscute pentru camerele foto cu senzori performanti, dar și pentru numeroasele functii oferite. In acest articol iti prezentam 4 functii ale camerei foto de la Samsung pe care ar fi bine sa le folosesti.

Change the Frame Rate / Modificati frecventa cadrelor

Frecventa cadrelor se refera la numarul de cadre capturate in fiecare secunda. Cu cat rata este mai mare, cu atat miscarea din fotografii este mai fina. De obicei, filmele sunt trase in 24 FPS, iar telefoanele inregistreaza clipuri video la 30 FPS. Aplicatia pentru camera de pe telefoanele Samsung are capacitatea de a comuta intre cateva rate de cadre diferite. Trebuie sa stiti ca unele rate sunt disponibile doar pentru anumite rezolutii. Majoritatea dispozitivelor Samsung Galaxy pot filma la 30 FPS în HD, FHD, UHD si la 60 FPS în FHD si UHD. Unele modele high-end pot filma la 24 FPS in 8K.

Pentru modificarea frecventei este necesar sa atingeti pictograma de schimbare a cadrelor si sa alegeti rezolutia si rata pe care le doriti.

Record Timelapse Videos / Inregistrare videoclipuri timelapse

Un videoclip timelapse condenseaza perioade lungi de timp in clipuri foarte scurte. Sunt o solutie ideala pentru a afisa lucruri care se misca foarte incet, cum ar fi miscarea Soarelui de la rasarit la apus. Functia este incorporata in aplicatia pentru camera si este foarte usor de utilizat. Luati in considerare ca aveti nevoie de ceva pentru a va tine telefonul stabil. Un trepied poate fi o solutie ideala.

Switch Over to „Pro Mode” / Modul Pro

Interfata aplicatiei de camera Samsung este usor de utilizat. Optiunile si comenzile sunt afisat in partea de sus, dar si jos. Pentru a avea mai mult control asupra fotografiilor, treceti la Modul Pro.

Acesta include pentru fotografii control asupra ISO, vitezei obturatorului, balansului de alb, si multe altele. Modul Pro pentru videoclipuri include aceleasi comenzi, plus posibilitatea de a alege ce microfon sa folosesti. Pentru a accesa ambele moduri este necesar sa atingeti „Mai multe”, in bara de instrumente de jos.

Take Videos in Portrait Mode / Realizați clipuri video in modul portret

Modul portret este o optiune ideala pentru a realiza selfie-uri profesionale sau pentru estomparea fundalului din spate. Camerele de pe Samsung pot realiza inclusiv videoclipuri in modul portret. Functioneaza la fel de bine ca in modul foto, iar subiectul este scos in evidenta. Atingeti „Mai multe” in bara de instrumente si selectati „Portret Video”

Recomandari