Următorul Samsung Galaxy S10 (SM-G405F) este tot mai aproape de lansarea oficială și ies la iveală ultimele detalii care rămăseseră nepublicate. Este aproape sigur că Samsung va prezenta partenerilor noul smartphone de top la CES Las Vegas 2019 care începe pe 8 ianuarie. Lansarea oficială Galaxy S10 va fi probabil la Mobile World Congress 2019. Sunt și vești bune, dar și informații dezamăgitoare pentru fanii seriei.
Design-ul este foarte aproape de Samsung Galaxy S9, marginile fiind mai subțiri, iar în loc de notch sud-coreenii aleg să pună camera frontală în display, într-o gaură destul de inestetică după părerea mea. Alții zic că arată foarte bine, fiecare cu gusturile lui. Am scos din cadru această zonă ca să o vedeți mai bine.
Detalii tehnice Samsung Galaxy S10
Display: 6 inch / 6.5 inch
Procesor: Exynos 9820 / Snapdragon 855 în SUA
GPU: ARM Mali-G76 / Adreno 640
Memorie: 8/10/12 GB RAM
Stocare: 128/256/512 GB
Camera foto: posibil triplă
Camera selfie: duală
OS: Android 9 Pie
Interfața: Samsung Experience
Bateria: 4000/4200 mAh
Preț: 1100/1350 euro
Tehnologii noi la Galaxy S10
- scanner în display. Este mai mult ca sigur, după ce rivalii chinezi au lansat tehnologia și Huawei a pus asta la Mate 20 Pro, cred că va fi o premieră și pentru Samsung. Conform XDA-Developers, sistemul cu amprenta în display va înlocui alte forme de autentificare. Eu nu cred acest lucru, pentru că Face Recognition este foarte ok deocamdată, sper doar să o facă cât mai rapidă pe viitor. Cred că modelele e autentificare biometrică vor rămâne diferite, fiecare utilizator va alege ce vrea – amprentă, față, iris scan sau recunoașterea vocii. Sursele vorbesc despre faptul că senzorul ales de Samsung acoperă o mare parte din display, probabil chiar treimea inferioară a ecranului, iar degetul ar putea fi plasat oricum, ceea ce ar fi o veste nemaipomenită. Senzorul ar folosi o tehnologie ultrasonică pentru a crea o imagine 3D a amprentei, ceea ce înseamnă că va fi mult mai greu de păcălit.
- camera în display. Camera foto frontală este eliberată de bliț și de senzorii de proximitate, astfel că ocupă minimum de loc pe partea frontală. Samsung a ales să nu facă un notch ca la iPhone și nici măcar un mini-notch ca la Essential Phone, ci plasează camera într-o gaură din display, conform Phone Arena. Probabil pentru selfie-urile pe timp de noapte se va lumina ecranul. Dar vor fi probleme cu senzorul de proximitate, adică vei duce telefonul la ureche și ecranul nu se mai închide, poți apăsa chestii pe ecran cu urechea. Sau poate vor avea o altă soluție, bazată pe senzorii de mișcare sau altceva.
- conform Forbes, cel puțin o variantă de Galaxy S10 va avea tehnologie 5G, pentru că se apropie lansarea noii tehnologii. Samsung colaborează încă de anul trecut cu operatorii americani pentru testarea tehnologiei 5G, au fost teste inclusiv pe teren, nu doar în laboratoare și este posibil să aibă teste și în Europa.
- conform Tom’s Guide, camera foto de pe Galaxy S10 va avea o cameră foto cu senzor de 48 de megapixeli. Este adevărat, atât P20 Pro cât și Mate 20 Pro au camere cu senzorul principal de 40 de megapixeli, reușind astfel să depășească Samsung pe zona de fotografie și filmare. Nu m-ar mira ca răspunsul sud-coreenilor să fie pe măsura atacului. Samsung a lansat oficial doi noi senzori de imagine, unul de 48 de megapixeli și altul de 32 de megapixeli, care ar putea fi folosiți la Galaxy S10. Nu au spus oficial asta, dar este posibil.
- zvonul privind camera foto triplă ar putea fi real, Samsung a lansat primele sale telefoane de acest gen, modelul A7 2018 cu trei camere pe spate și A9 2018 cu patru camere foto pe spate. Dacă există interes pentru acest segment vor continua probabil dezvoltarea. S10 ar avea nevoie de un atuu foto față de terminalele Huawei pentru a rămâne competitiv. Să nu uităm însă că primăvara viitoare se lansează și P30 sau cum s-o numi următorul vârf de gamă de la Huawei. Să vedem ce surprize va aduce acel model.
- ecranul Samsung Galaxy S10 ar putea fi pe formatul 19:9, o schimbare esențială pentru compania sud-coreeană. Pînă acum modelele companiei au utilizat formatul propriu 18.5:9 prin care se și diferențiau cumva de competiție. Nu e mare schimbarea, probabil din cauza găurii din ecran atinge acest raport. Să vedem dacă se schimbă și rezoluția sau nu.