Samsung Estonia a confirmat din greseala (sau nu) data lansarii noului flagship S23: 1 februarie. Mai mult decat atat, un leaker de incredere a postat pe Twitter o informatie foarte interesanta. In cadrul evenimentului de lansare ar putea fi dezvaluite informatii despre chipsetul dedicat device-urilor sud-coreene.

Se pare ca Samsung aplica aceeasi formula ca Apple si face tranzitia la procesoare proprietare. Legat de Galaxy S23 se relateaza ca precomenzile vor avea loc in perioada 2-9 februarie.

Galaxy S25, primul smartphone cu procesor Samsung

Producatorul a anuntat inca din luna aprilie intentia de a produce un chipset cu care sa-si echipeze viitoarele dispozitive. Sa ramanem realisti si sa nu ne imbatam cu apa rece. Chipsetul nu va fi disponibil pe seria S23, ci abia pe S25 programat pentru lansare in 2025.

Telefoanele seriei Galaxy S au fost echipate cu procesor Exynos in majoritatea regiunilor, exceptie fiind CHina si America de Nord unde veneau cu chipset Qualcomm Snapdragon. Producatorul din  Coreea de Sud si-a pierdut increderea in calitatea procesoarelor Exynos. Din acest motiv Galaxy S23 va fi comercializat cu procesor Snapdragon 8 Gen 2 pe toate pietele lumii.

Pana in acest moment nu se stie cu exactitate cine va produce noile chipseturi pentru Samsung. Unele voci spun ca vor fi realizate de Samsung Foundry, iar altele de TSMC. Un lucru este cert. Compania planuieste sa ajunga din urma performantele cipurilor proprietare Apple seria A. 25% din productia celor de la TSMC este destinata gigantului Apple.

Graba strica treaba

Samsung nu se grabeste si isi acorda suficent timp pentru proiectarea si productia viitoarelor procesoare. Planul companiei este ca linia Galaxy S sa atinga un nivel superior de performanta.

Speram sa aflam cat mai multe informatii despre viitoarele cipuri. Raman de vazut daca Samsung va prezenta pe 1 februarie capacitatile pe care doreste sa le integreze in primele procesoare proprietare.

Recomandari