Am putea spune ca traversam o perioada in nuante de gri, iar criza sanitara cu care planeta noastra se confrunta aduce fel de fel de informatii, recomandari si masuri de protectie din partea autoritatilor. Multe studii au aratat ca suprafetele telefoanelor mobile contin mii de colonii de bacterii. La fel ca telefonul si pixul, un obiect simplu pe care il folosim zilnic, transmite cu usurinta virusurile si bacteriile. Spre exemplu, la ghiseul unei banci, pixul cu care clientii semneaza diferite documente sau chitante este folosit de zeci de persoane intr-o singura zi.

Se spune ca orice criza aduce oportunitati. In acest sens, unii producatori au fost inspirati pe piata au inceput sa-si faca aparitia pixurile confectionate din materiale antibacteriene.

Cum functioneaza un pix antibacterial
Pixul antibacterial are la baza o tehnlogie numita nano-argint. In materialul din care sunt confectionate sunt amestecate particule minuscule de argint. Majoritatea pixurilor sunt facute din plastic, iar numeroase studii au aratat ca acest mediu este propice cu bacteriile si virusurile, inclusiv cu noul Covid-19. Institutul National de Sanatate din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia, in urma unor studii si cercetari, ca noul coronavirus supravietuieste pana la 3 zile pe astfel de suprafete.

Un astfel de pix poate distruge pana la 90% dintre bacteriile periculoase. Producatorii dau asigurari ca materialul nu are impact asupra corpului uman

De unde poti achizitiona pixul antibacterial
Aceste instrumente le gasesti in supermaketurile din tara, dar si in magazinele online. Emag comercializeaza modelul Ico Partner care vine insotit de suport la pretul de 27 de lei. In schimb, in cadrul lantului de magazine Auchan, modelul Ico Olimpia costa in jur de 4,6 lei. Un mic pont: la Auchan pixul il gasiti in zona caselor de marcat. Modelul Milan P1 Antibacterial costa doar 4,32 lei in magazinul DACOmag.ro.
Este un lucru bun ca pe piata exista modele diferite pentru toate buzunarele.

Ramane de vazut ce nivel de vanzari vor inregistra aceste instrumente de scris si daca institutiile si companiile vor adopta aceasta masura de protectie a oamenilor care le trec pragul.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here