Te ai întrebat vreodată care este istoria inelelor de logodnă cu diamant?
Romantismul își are locul în viețile noaste încă din cele mai vechi timpuri. Prin urmare, civilizațiile antice au găsit variate metode, menite pentru a afișa angajamentul dintre două persoane. De fapt, se spune că cele mai timpurii inele erau făcute din lemn sau sfoară. Epocile de bronz și fier au schimbat însă acest lucru, prin introducerea metalurgiei. Totuși, cum rămâne cu inelele cu diamant? Putem să urmărim, de fapt, istoria acestor bijuterii strălucitoare? Sa aruncăm o privire pe ce au experții de spus pentru a aprecia cât de mult au influențat aceste inele societatea în ansamblu.
Origini romane
Romanii au inventat instalațiile sanitare interioare și șoselele moderne, deci nu ar trebui să fie foarte surprinzător ca aceeași societate este asociată cu primul inel de logodnă cu diamant. Unele din cele mai vechi exemplare pot fi tocmai din anul 100 î.Hr. și ce este extrem de interesant este că diamantele erau lăsate în starea lor naturală.
Se pare că romanii apreciau aceste pietre pentru duritatea lor și nu pentru stralucire. Există totuși niște exemplare spectaculoase ce se pot viziona în diferite muzee din lume.
Origini contemporare
Trebuie să punctăm faptul că romanii purtau inelele de diamant pentru diferite ocazii, nu doar pentru logodnă. De exemplu, antropologii cred că soțiile romanilor purtau inele inscripționate cu imaginea unei chei, pentru a arăta faptul că sunt ”deținute” de soții lor.
Pe la începutul secolului 15, inelele cu diamant au devenit ceva mai comun societății.
Prima dovadă incontestabilă a unui astfel de inel datează în anul 1477 și a fost deținut de Arhiducele Maximilian al Austriei. Se spune că a prezentat către Mary de Burgundy un inel cu diamant drept cadou de logodnă. Nu a durat mult până monarhii europeni și aristocrații au adoptat acest trend.
Era Victoriana
Popularitatea inelelor cu diamant a fost consolidată în timpul Erei Victoriene. Această perioada este cunoscută în principal pentru bijuteriile mari și opulente, deci contribuie cu siguranță la motivul pentru care diamantele erau considerate pietre neprețuite. Deseori numite ”posey”, aceste inele erau utilizate în principal pentru a sărbători logodnele.
Marketingul De Beers preia imaginea
Firma De Beers este fără discuție principalul motiv pentru care inelele de logodnă cu diamant au devenit atât de dorite în era modernă. De Beers a creat o campanie de marketing în 1947, ce a promovat faimosul slogan ”Un diamant este pentru totdeauna” și puține lucruri s-au schimbat de atunci. Sensul acestui slogan era că, asemenea unui diamant, căsătoriile sunt indistructibile. De aceea, multe cupluri se îndrăgostesc de un asemenea concept.
Putem concluziona că există mult lucruri interesante pe subiectul ”inele cu diamant”. Ceva rămâne totuși neschimbat. Diamantele sunt unele dintre cele mai interesante pietre, iar popularitatea lor nu pare să dispară prea curând.