Huawei s-a clasat pe prima pozitie la nivel mondial in clasamentul producatorilor de smartphone-uri in luna aprilie 2020. Tendinta se pastreaza, iar producatorul chinez isi pastreaza pozitia de lider si in luna mai.

Samsung a ocupat pozitia de lider al producatorilor de telefoane in ultimii 10 ani. Criza sanitara a avut un impact negativ asupra vanzarilor. Pe de alta parte, revenirea rapida a Chinei a contribuit la pastrarea avansului in vanzari ale Huawei. Analistii sustin ca pana la finalul anului 2020, Huawei va ocupa din nou a doua pozitie, in timp ce Samsung va reveni pe primul loc.

Samsung este la diferenta foarte mica de Huawei

Counterpoint Research a efectuat o serie de analize din care reiese ca in luna mai vanzarile de telefoane inteligente au inceput sa isi revina. Dispozitivele Huawei detin 19,7% din totalul vanzarilor, in timp ce sud-coreenii au inregistrat vanzari de 19,6%.

Ultimul loc de pe podium este ocupat de americanii de la Apple cu un procent de vanzari de 13%. Urmatoarele pozitii din clasament sunt ocupate de Oppo, Xiaomi si Vivo, fiecare producator a inregistrat in luna mai vanzari de 8%.

Dispozitivele Huawei vin fara serviciile Google

Huawei continua sa vanda smartphone-uri fara serviciile Google. Producatorul investeste in dezvoltarea Huawei Mobile Services. Compania a incheiat un parteneriat cu dailymotion ca alternativa la Youtube, cu TomTom pentru harti si doreste sa atraga dezvoltatori pentru PlayStore.

Dispozitivele Huawei au acces nativ la un numar redus de aplicatii si servicii comparativ cu dispozitivele care vin cu servicii Google complete. Analistii sustin ca aceste carente vor afecta grav vanzarile Huawei in 2020.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here