
Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer
Facebook a reusit sa ii enerveze pe utilizatorii WhatsApp dupa ce le-a impus sa-si dea acordul ca datele colectate din aplicatia de mesagerie sa ajunga direct la compania-mama. Specialistii din IT ne recomanda sa folosim o alta aplicatie, Signal.
Signal, o aplicatie din ce in ce mai descarcata
Signal este o aplicatie de mesagerie care ofera aceleasi functionalitati ca WhatsApp. Initial, aplicatia era folosita ca mediu de comunicare pentru jurnalisti, activisti, oameni din comunitatea hackerilor sau oameni care doreau un nivel mai mare de intimitate pe Internet.
Este disponobila atat in AppStore cat si in Google Play Store si are si o versiune pentru desktop. Cu ajutorul numarului de telefon iti poti crea un cont pe aplicatie, la fel ca pe WhatsApp. Utilizatorii pot trimite mesaje text, pot efectua video call-uri, individual sau in grup si pot folosi stickere si emoji ca pe Whats App.
Signal cripteaza mesajele end-to-end, iar acest lucru inseamna ca numai persoanele implicat ein conversatie pot citi continutul mesajelor. De asemenea, Signal nu colecteaza date despre utilizatorii sai. Singura informatie pe care o oferi este numarul de telefon. Compania care detine aplicatia lucreaza acum la creearea unui server de contacte criptate pentru a separa numarul de telefon de utilizarea propriu zisa a aplicatiei.
Signal este o organizare non-profit, nu are publicitate, iar din acest motiv nu colecteaza datele confidentiale.
Signal versus WhatsApp
Ei bine, din punct de vedere al functionalitatii nu exista diferente intre cele 2 aplicatii de mesagerie. Ambele aplicatii cripteaza mesajele end-to-end. Partea neplacuta este ca din 8 februarie 2021 vor intra in vigoare noii termeni impusi de Facebook, iar utilizatorii care nu sunt de acord cu politica de confidentialitate nu vor mai putea folosi aplicatia.