Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Încă din adolescență, cu toții visăm la iubirea aceea perfectă, fară limite, pasională, cu bucurie și lacrimi în același timp și fiecare dintre noi și-a imaginat-o sub forma uneia dintre poveștile celebre de iubire. Așezați confortabil în canapea, am savurat și am trăit din plin poveștile celebrilor Romeo și Julieta sau Rhett Butler și Scarlett O’Hara, mereu cu sufletul la gură și visând cu ochii deschiși, imaginându-ne pe noi înșine ca pe unul dintre personaje.

Am încercat astfel să găsim cele mai reprezentative cupluri din literatura internațională, cele care au marcat generații întregi și care sunt încă prezente în viață noastră a tuturor.

Romeo și Julieta
Se spune despre cuplul creat de William Shakespeare ca au creat cea mai frumoasa poveste de dragoste din toate timpurile. Este povestea a doi adolescenti, ambii proveniti din familii instarite, care se indragostesc la prima vedere si se casatoresc, riscand totul in numele iubirii. Inca de la inceput, cititorul este pus in tema cu ceea ce urmeaza a se intampla in aceasta poveste: cei doi indragostiti vor pieri pana la final. In cele din urma, ura dintre familiile lor ii va determina pe Romeo si Julieta sa isi curme viata intr-un mod dramatic, nevazand o alta modalitate de implinire a iubirii lor.

Marc Antoniu și Cleopatra
Să nu uităm că Shakespeare nu a creat un singur cuplu celebru, a cărui iubire era imposibilă. Generalul roman Marc Antoniu (căsătorit deja), a fost pur și simplu fermecat de frumusețea reginei egiptene Cleopatra. Povestea lor de dragoste i-a mâniat însă teribil pe mai marii Romei, conștienți de influența și puterea din ce în ce mai mare a Egiptului. În ciuda tuturor amenințărilor, Marc Antoniu își părăsește soția și se căsătorește cu Cleopatra, semnând în același timp și o alianță politică între teritoriile lor. Se spune că, în timpul unei bătălii cu romanii, Marc Antoniu primește un raport eronat în care îi este comunicată moartea Cleopatrei. Răpus de durere, acestea decide să își ia viața cu propria sabie. Când Cleopatra a aflat despre moartea lui, a fost șocată de-a dreptul și s-a sinucis la rândul ei, neputandu-și imagina viața fără iubitul ei. Se pare că în lumea lui Shakespeare, iubirea supremă cere sacrificiul suprem.

Paris și Elena din Troia
Povestea Elenei din Troia și a calului troian, a fost una care a plecat de la fapte reale, însă amplificată cu multă ficțiune și a fost spusă din generații în generații, până când a ajuns să fie imortalizată ca o legendă în “Iliada” lui Homer. Elena din Troia era considerată cea mai frumoasă femeie în mitologia greacă. Ea era soția lui Menelaus și fiica lui Zeus și a Ledei. Paris era fiul regelui Priam din Troia și s-a îndrăgostit de loc de frumoasa Elena, a răpit-o și a declanșat astfel războiul troian. Menelaus și fratele lui Agamemnon au adunat o armată puternică pentru a merge în Troia și a o lua înapoi pe Elena. Troia este distrusă, iar Elena se întoarce în siguranță în Sparta, unde a trăit până la finalul vieții ei, ca soția lui Menelaus.

Jane Eyre și domnul Rochester
Jane Eyre, personajul lui Charlotte Bronte, este o tânără care a fost abuzată în familie și apoi a mers la un internat unde a avut parte de foarte multă strictețe, de reguli pe care trebuia să le respecte cu sfințenie. După ce termină studiile, acceptă o slujbă de guvernantă și profesoară de limba franceză la Thornfield Hall. Aici îl cunoaște pe stăpânul casei, Edward Rochester. La început Jane îl percepe că fiind un bărbat insensibil și lipsit de respect, însă faptul că nu i se supune și chiar pe alocuri îndrăznește să îl contrazică, îl face pe acesta să se îndrăgostească de ea. Cei doi se logodesc, însă chiar în ziua nunții, Jane descoperă că Edward este deja căsătorit. Îngrozită de această veste, fata părăsește imdiat moșia, unde revine abia câțiva ani mai tărziu, când află că aceasta a fost mistuită de un incendiu. Soția dl. Rochester își pierduse viață iar el rămăsese orb în urma incendiului. Dragostea dintre cei doi renaște și că orice poveste frumoasă, se încheie cu celebrul “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

Elizabeth Bennet și domnul Darcy
“Mândrie și prejudecată” a lui Jane Austen este o altă poveste celebră a doi îndrăgostiți care nu țin cont de bogăție și clasa socială. Elizabeth Bennet provine dintr-o familie modestă, a crescut fară bonă și lecții de bună purtare precum fetele bogate de vârsta ei. Pentru o femeie ca ea, era absolut obligatoriu să își găsească un soț potrivit, cu alte cuvinte bogat. Pentru un bărbat care provenea din pătura înaltă a societății, așa ca domnul Darcy, să ia de soție o femeie cu statutul ei, era ceva inacceptabil. În ciuda acestor lucruri și în ciuda propriilor lor prejudicii, Darcy și Elizabeth se îndrăgostesc și rămân împreună.

Rhett Butler și Scarlett O’Hara
Romanul “Pe aripile vântului” scris de Margaret Mitchell, este o adevărată cronică a relației tumultoase dintre Scarlett O”Hara și Rhett Butler, în timpul războiului civil. Scarlett, care întruchipa imaginea perfectă de fată din sud, frumoasă și cuceritoare, era obișnuită să aibă tot timpul pretendenți în jurul ei și să fie admirată de toată lumea. Rhett Butler pe de altă parte, apare în viața ei că o provocare, parând să nu fie impresionat deloc de farmecele ei, lucru care o face și mai încăpățânată. Dar, pe măsură ce timpul trece și cei doi trec printr-un proces de maturizare, devine clar pentru amândoi că de fapt sunt făcuți unul pentru celălalt.

Vezi si

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here