Petele sunt cel mai greu de curatat, dar nu imposibil. Chiar daca exista o multime de produse de curatat in magazine, astazi iti prezentam cateva metode inedite de a scapa de pete.

Petele de pe covoare si tapiterii

Se curata foarte usor cu apa minerala amestecata cu otet. Solutia improspateaza culorile. Pentru a scapa de petele de pe canapele este necesar sa inmoi o carpa alba in bere blonda, lapte sau amoniac, iar apoi sa stergi suprafata murdara.

Petele de pe mobila

Pasta de dinti alba este inamicul petelor de pe mobila. Este de ajuns doar sa freci locul respectiv cu pasta de tinti. In cazul in care petele sunt vechi si dificile, poti adauga si putin sodiu. Pentru arsurle provocate de scrumul de tigara sau fierul de calcat este necesar sa prepari un amestec din sare si ulei de gatit. Aplica amestecul pe suprafetele arse si lasa-l sa actioneze cateva ore.

Petele de cafea

Foloseste sare pentru absorbita lichidului. Apoi, sterge pata cu apa oxigenata sau stropeste suprafata cu otel alb sau zeama de lamaie. La final, spala cu detergent.

Petele de vin rosu

Pot fi inlaturate cu vin alb sau orice alcool alb precum tuica, votca, alcool pur. Toarna pe pata, freaca usor si clateste cu apa. Daca pata nu a iesit in totalitate, pune cateva picaturi de amoniac pe zona umezita in prealabil si apoi clateste. La final, spala folosind detergent.

Petele de grasime

Se curata foarte usor cu pasta de dinti, faina sau amidon. Se lasa cateva minute peste pata pentru actionare, iar apoi se spala cu apa fierbinte si putin detergent de vase.

Perdelele ingalbenite de fum de tigara

Se lasa la inmuiat in apa cu sare. Adauga putin praf de copt in solutia de spalat si vei obtine albul impecabil si imaculat.

Tu cum scapi de pete de pe diverse suprafete?

Recomandari