Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Frigiderul este cel mai mare consumator de energie electrica dintr-o locuinta deoarece este conectat la priza 24/24, 365/365. In bucatarie exista si alti consumatori precum plita, cuptor, cuptor cu microunde, espressorul, mixerul, masina de spalat vase, etc.

In conditiile in care preturile la facturi au explodat, tot mai multi romani caute trucuri si metode pentru a economisi energie. In caz ca nu stiai, exista o serie de sfaturi pentru a reduce din energia consumata de frigider.

Seteaza temperatura potrivita

Primul truc consta in setarea unei temperaturi protrivite, nici prea mare, nici prea mica. Specialistii ne recomanda sa setam o temperatura de 6 grade in frigider si -18 grade in congelator. Pentru fiecare grad in plus, consumul de energie va creste cu 5%.
Nu lasa congelatorul sa devina un aisberg desprins din calota glaciara. Un strat de gheata de doar 5 milimetri reduce din intensitatea puterii de congelare si va genera un consum mai mare de energie.

Renunta la frigiderele vechi

Daca frigiderul tau este mai vechi de 15 ani, te poti gandi serios la inlocuirea lui cu unul a carui clasa energetica este A+++. Frigiderele vechi sunt consumatoare mai mari de energie, comparativ cu cele de generatie mai noua. Nu-ti cumpara un frigider mare daca nu ai nevoie de el.

Alte trucuri utile

Desi pare greu de crezut, murdaria acumulata in frigider poate determina cresterea consumului. Pe langa asta, performanta aparatului frigorific va scadea. Mentine frigiderul curat in permanenta. Foarte important este sa nu tii prea mult usa frigiderului deschisa. O utilizare rapida a acestuia inseamna o reducere de 5% din pretul facturii.
Ce clasa energetica are frigiderul tau? Mai stii si alte trucuri pentru a reduce din energia consumata de combina frigorifica?

Recomandari