Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

O mare parte din timpul pe care il petrecem pe social media este alocat Instagramului. Platforma are capacitatea sa urmareasca aproape tot ceea ce facem. Chiar si asa, avem posibilitatea sa limitam accesul Instagram, intr-o anumita masura, la informatiile confidentiale.

Succesul Instagram are la baza doua componente: reclamele afisat utilizatorilor si datele internautilor care sunt folosite pentru a le afisa reclame relevante. In 2019, Instagram a generat venituri din publicitate de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Iata setarile de care este bine sa tii cont:

Sterge unele date din aplicatie

Instagram are deja niste informatii despre tine. Acceseaza meniul Setari si selecteaza optiunea Securitate. Apasa pe Acceseaza Datele si vei vedea exact ce stie despre tine: nume, adresa de email, hashtagurile pe care le urmaresti sau interesele pentru reclame. Exista 25 de categorii de informatii pe care Instagram le are despre tine. Din nefericire, nu poti sa faci foarte multe lucruri in acest sens. Din meniul Securitate poti sa stergi istoricul de cautare si contactele pe care le-ai incarcat din telefon pe Instagram.

Locatia

Instagram are dezactivata colectarea locatiilor utilizatorilor. Functia se poate activa, cel mai probabil, din neatentie atunci cand vrei sa atasezi locatia la un story sau la o fotografie in feed. Pentru a dezactiva aceasta functie (in cazul in care este activata) trebuie sa mergi in setarile telefonului.

Controleaza reclamele din story-uri

Prea multe reclame in story-uri pe Instagram se traduc prin strategia Facebook de a face si mai multi bani. Reclamele sunt afisate pe baza a ceea ce Instagram si Facebook cred ca iti place. In acest segment controlul utilizatorului este limitat. Poti vedea in Setari activitatea in interactiunea cu reclamele. Concret, aici poti sa vezi anunturile cu care ai interactionat.

Pentru a avea un control ceva mai bun al reclamelor de pe Instagram, intai trebuie sa vizitezi setarile Facebook. Poti modifica setarile de preferinte care se vor aplica pe ambele platforme sociale. Cele mai importante informatii din acest segment le vei gasi in Your Information.

In ultimii ani, aplicatiile au intrat prea mult in vietile noastre si au ajuns sa stie exact ce ne place sau nu. Cel mai sanatos lucru si in acest caz este echilibrul, iar timpul petrecut pe Facebook sau Instagra sa nu fie…nelimitat!

Recomandari