Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În prezent în media există tot felul de forme de abuz și încălcare a proprietății, motiv pentru care cu toții trebuie să ne luăm măsurile de siguranță astfel încât să fim cât mai protejați. Platformele cele mai folosite, Facebook și Instagram au luat tot felul de măsuri suplimentare pentru a proteja utilizatorii de mesajele abuzive.

Instagram implementează o serie de măsuri pentru a combate așa numitul «bullying online», printre care o opțiune care va permite utilizatorilor să filtreze mesajele de la persoanele pe care nu le urmăresc pe platformă.

Aceste schimbări vin de la feed-back-urile numeroase ale jucătorilor de fotbal din Premier League, care s-au plâns că au primit mesaje înjositoare, cu un limbaj deloc adecvat, de la persoane pe care nu le cunoșteau. Noua opțiune permite să ascundem mesajele directe venite de la utilizatori pe care nu îi cunoașteți și care conțin un limbaj dăunător. Limitarea ar consta în faptul că filtrul recunoaște numai limbajul ofensiv în momentul în care este activat. Reprezentanții platformei explică faptul că sunt concentrați pe astfel de mesaje private, deoarece numai sub această formă sunt primite de obicei.

Filtrul «Ascunde mesajele» funcționează la fel ca și cel pentru filtrarea comentariilor și de asemenea puteți selecta ce cuvinte nu doriți să fie folosite de către persoanele care vă comentează postările.

Cum se activează?

  • Deschideți aplicația Instagram
  • Mergeți la profil și apoi apăsați «Setări»
  • Selectați «Confidențialitate»

– Pentru a activa opțiunea «Ascundeți mesajele ofensive» mergeți la «Comentarii» (va porni automat)

–  Pentru a activa opțiunea «Ascundeți cererea de mesaj» mergeți la «Cuvinte ascunse» (aceasta este o secțiune nouă, dedicată setărilor de securitate).

Mesajele considerate jignitoare vor continua să apară ca cerere de mesaje, dar cu opțiunea de mai sus activată, veți citi mesajul numai dacă veți dori acest lucru. Pentru a respecta datele private, Instagram a menționat faptul că toate mesajele filtrate vor apărea numai pe dispozitivul utilizatorului și nu vor fi direcționate către serverele lor. Instagram va avea acces la aceste mesaje numai în cazul în care utilizatorul vă transmite o reclamație scrisă către ei.

În curând, Instagram vă crea o nouă opțiune de protejare a utilizatorilor de contacte nedorite. Aceasta înseamnă că dacă ați blocat déjà pe cineva, nu vă va putea contacta de pe un cont nou.

Recomandari