Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Franța este presărată pe tot teritoriul ei cu orașe medievale, cetăți fortificate încărcate de istorie, castele pitorești, unele dintre ele păstrate într-o stare foarte bună până în zilele noastre. Cum de-a lungul istoriei Franța a fost câmp de luptă pentru multe bătălii, tot aici putem regăsi numeroase forturi.

Carcassonne este mai mult decât un castel impresionant, este o adevărată comoară medievală. Fiind unul dintre cele mai mari orașe din regiunea Languedoc, Carcassonne a jucat un rol esențial în timpul cruciadei albigensiene de la începutul secolului 13. Pentru că atitudinea autorităților din oraș era una tolerantă în privința diversității religioase, orașul a fost atacat de armata cruciaților, din ordinul Papei. Orașul este situat în zona de frontieră dintre Franța și Spania, motiv pentru care încă reprezintă o atracție turistică importantă, fiind chiar renovat aproape în totalitate în secolul 19 de către Viollet-le-Duc.


Mont Saint-Michel
este situat pe o insulă, la circa 600 de metri de coastra Normandiei și a fost o lungă perioadă de timp o fortăreață de nepătruns. În secolul 9 a devenit mănăstire și a fost folosită de către monarhie pe post de închisoare, datorită poziționării sale. În prezent, Mont Saint-Michel atrage peste 3 milioane de turiști anual și face parte din Patrimoniul UNESCO.


Château de Chambord
este cel mai mare castel de pe Valea Loarei. Cu toate că este situat la numai 2 ore distanță de Paris, decorul care îl încadrează, respectiv pădurile cu păsări cântătoare și animale sălbatice, îl face să pară ca fiind desprins dintr-o poveste. Proprietatea este cu adevărat impresionantă ca dimensiuni, fiind inițial concepută ca zonă de vânătoare pentru regele Francisc I. Stilul clădirii a fost inspirat din câteva schițe ale lui Leonardo da Vinci și este considerată ca fiind una dintre cele mai impresionante construcții renascentiste.

Palatul Versailles trebuie inclus pe lista de obiective de vizitat, pentru oricine merge în Paris. Fiind inițial proiectat că o cabană de vânătoare, palatul a devenit centrul puterii pentru monarhia franceză în timpul domniei lui Ludovic XIV, toate detaliile palatului fiind concepute pentru a slavi gloria regelui. Sala Oglinzilor situată chiar în centrul palatului este chiar locul în care s-a decis încheierea Primului Război Mondial în 1918.


Château de Chenonceau
a fost dăruit de către regale Henry ÎI amantei sale Diane de Poitiers. După moartea regelui însă, soția sa Caterina de Medici a pus stăpânire pe castel și a alungat-o pe amantă acestuia.Fiind un castel parcă desprins dintr-un basm cu prințese și condus numai de doamne, în decursul istoriei a fost numit și « Château des Dames ».

Roquetaillade este cel mai cunoscut castel din zona Bordeaux și are fortificații care datează de acum 1200 de ani, din timpul domniei lui Charlemagne. Castelul a fost reședință aceleiași familii de peste 700 de ani.

Château d’Angers este situat pe valea Loarei, în orașul cu același nume și a fost construit de către Conții De Anjou. Castelul este un model de artă medievală și are o colecție impresionantă de tapițerii datând din anul 1300, multe cu imagini din Apocalipsă.

Palatul Fontainebleau face parte din Patrimoniul UNESCO și a fost reședință a regilor Frantei în mod continuu începând din secolul 12 și până la abdicarea lui Napoleon al III lea, la sfârșitul secolului 19. Situat într-o pădure de proporții impresionante din sud-estul Parisului, palatul are peste 1500 de încăperi și conține simboluri ale istoriei și culturii franceze în decursul a 700 de ani.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here