Știm cu toții cât de greu este să îți organizezi ziua, iar productivitatea personală ar trebui sa fie cel puțin la fel de importantă ca cea de la job. În ultima perioadă au fost dezvoltate numeroase aplicații disponibile în mod gratuit, care vin în ajutorul nostru prin formarea unor obiceiuri ce cresc eficiența cu care facem lucrurile cotidiene. Iată cateva din cele mai bune aplicații pentru organizarea activităților.

1. Slite

O aplicație pentru notițe flexibilă și rapidă. Slite te ajută să notezi tot ce este esential. Dispune de o interfață extrem de user friendly, cu care te obisnuiesti fără prea mult efort.

Poți stoca fișiere până la 50 GB pe această platformă, ce pot fi private sau pot fi distribuite și către alte persoane. Ce este și mai interesant este faptul că oferă training pentru persoanele ce lucrează de acasă pentru prima dată. Poți include in notițele tale până si desene.

2. Gmail Drag

Gestionarea E-mail-urilor poate fi un chin, în special dacă sunt implicate mai multe conturi. Drag face lucrurile mai simple. Tot ce trebuie să faci este să instalezi extensia Google Chrome.

Acum poți scrie E-mail-uri pe care îți poți pune amprenta, cu ajutorul template-urilor pentru Gmail. Cu ajutorul editorului poți crea cu ușurință template-uri pentru E-mail-urile pe care le trimiți frecvent.

Funcția de tracker a acestei aplicații te informează când și cât de des este deschis E-mail-ul trimis.

3. Wrinke

Ai dificultăți în gestionarea atribuțiilor de zi cu zi? Wrinke este o aplicație de task management, care te poate ajuta să le sortezi și rezolvi in mod cât mai eficient.

Aici poți adauga task-uri si subtask-uri de care trebuie să te ocupi în fiecare zi. Poți, de asemenea, să măsori timpul necesar pentru a completa o sarcină, verificând în acest mod și productivitatea, pentru care poți găsi noi metode de îmbunătățire.

Variatele grafice și liste interactive te ajută să vizualizezi mai ușor planurile și progresele realizate. Aplicația oferă de asemenea, date analitice în timp real asupra productivității.

4. Habitica

Ne este destul de greu să construim obiceiuri noi, însă dacă te bazezi pe ajutorul unei aplicații de habit-tracking, lucrurile pot fi cu siguranță mai simple.

Habitica este o aplicație ce vine în ajutorul formării de noi obiceiuri, prin urmărirea progreselor realizate. Aceasta are o interfață complet personalizabilă, unde îți poți introduce cu ușurință obiectivele personale. Sistemul pe care se bazează este asemănător unui joc și anume, pentru îndeplinirea sarcinilor se oferă o recompensă, iar pentru nerealizarea acestora, se va primi o pedeapsă.

Aplicația include și o rețea de socializare, ce te poate motiva și inspira. Indiferent de obiceiul pe care vrei să-l implementezi, acteasta aplicație îți va fi cu siguranță de folos.

5. Journey

Poți duce o viață productivă doar în momentul în care ești 100% pregătit să accepți modul acesta de gândire. Journey este o aplicație care te ajută să ai o minte mai fericită și sănătoasă, plină de gânduri benefice și energie pozitivă.

Pe lângă faptul că se comportă ca un jurnal, funcționează și ca un antrenor pentru gânduri sănătoase, ce măresc productiviatea prin dezvoltare personală. În această agendă virtuală, poți adăuga imagini, muzică și video-uri, poți monitoriza progresele activităților fizice și ai până și un grafic al stărilor interioare, ce afișează o medie a stărilor de bine generale.

Pentru că în acest gen de aplicație, intimitatea este extrem de importantă, există metode diverse de restricționare a accesului, cum ar fi parola, amprenta, sau recunoașterea facială.

Utilizarea acestor instrumente îți va îmbunătăți cu siguranță viața și productivitatea. Rezolvarea problemelor de concentrare și eficiență din viața personală va avea cu siguranță efecte și asupra vieții profesionale. Mai mult, toate aceste aplicații pot fi combinate și folosite concomitent, acțiune ce poate duce la productivitate crescută pe termen mult mai lung.

Recomandari