Pe piata exista o oferta bogata si extrem de variata in materie de aplicatii. Cu alte cuvinte s-a cam dezvoltat o aplicatie pentru aproape orice situatie sau nevoie. Chiar si asa, care este cea mai profitabila dintre ele?

Un lucru este foarte interesant. Veniturile aplicatiilor in Q3 2020 au crescut cu 32% fata de Q3 2019. 2/3 din aceste venituri sunt generate din aplicatiile din AppStore, desi Apple detine doar 25% din piata de terminale mobile.

Clasament aplicatii Q3 dupa venituri

Nu cred ca este o surpriza, dar TikTok ocupa din nou prima pozitie in ciuda restrictiilor si acuzatiilor venite din partea SUA. Veniturile aplicatiei dezvoltata de ByteDance au ajuns la 29 de miliarde de dolari. TikTok se bucura in continuare de un succes colosal la nivel mondial, mai ales printre tineri si influenceri. Pe urmatoarele 2 pozitii se gasesc Youtube si Tinder.

Clasamentul aplicatiilor dupa veniturile realizate in Q3 2020

Clasament aplicatii Q3 dupa numarul de descarcari

In ceea ce priveste descarcarile, TikTok ocupa din nou prima pozitia, dar la mica distanta se afla Facebook. Surpriza anului este aplicatia Zoom care ocupa pozitia cu numarul 3. Criza sanitara i-a determinat pe oameni sa isi mute birourile acasa in living sau pe balcon. Zoom a devenit intrumentul principal pentru videoconferinte cu colegii de serviciu. Aplicatia britanica a cunoscut succesul in timpul pandemiei, desi exista si inainte de criza.

Clasamentul aplicatiilor dupa numarul de descarcari in Q3 2020

 

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here