Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Dezvoltarea fizică. 

Mișcarea fizică în timpul jocului cu baloane contribuie la procesele fiziologice benefice din corpul copilului și îmbunătățesc funcționarea tuturor organelor și sistemelor interne. Copiii vor fi mai puțin sensibili la alergii și boli sezoniere. Ei devin mai puternici și mai încrezători în abilitățile lor.

Recreere. 

Jocurile orientate spre acțiune cu baloane permit copiilor să-și consume energia pentru a fi calmi și liniștiți în restul zilei.

Timp cu familia. 

Interacțiunile repetate cu copiii tăi crează legături emoționale între voi. Prin participarea la jocuri active cu baloane, deveniți și mai apropiați unul de celălalt. Râdeți, vă bucurați și vă distrați împreună. 

Dezvoltarea comportamentului. 

Jocurile au reguli ce trebuiesc respectate, iar copiii își vor dezvolta autodisciplina și atenția prin aceste jocuri. Astfel, ori de câte ori se vor afla într-o situație critică și trebuie să ia decizii rapide, vor găsi mai ușor o cale de ieșire și se vor adapta tuturor situațiilor. Acestea sunt calități importante pentru viitorul lor.

Top 7 activități cu baloane de încercat cu copiii

  1. Recolta de fructe și legume

Pregătește multe baloane din latex colorate, leagă-le cu sfori scurte și împrăștie-le prin toată casa. Ca să fie și mai distractiv, poți asocia culorile cu un fruct sau o legumă. De exemplu baloanele galbene pot fi banane, cele roșii căpșuni, etc.

Copiii trebuie să colecteze cea mai bogată recoltă într-un timp ales. Cel care adună cele mai multe baloane, în condițiile în care sforile sunt foarte scurte, devine câștigător. 

Bilele pot fi ascunse sub pături, atașate de haine, etc. 

Această idee poate fi considerată una dintre cele mai bune activități cu baloane pentru educație fizică a copilului.

  1. Pocnește și arată

Pregătește niște notițe (numele eroilor din basme, concepte sau expresii– în funcție de vârsta copiilor) împachetează fiecare bilețel și bagă-le în baloane diferite, apoi umflă-le.

Fiecare jucător trebuie să spargă balonul, să găsească o notița, să citească ceea ce trebuie arătat și să finalizeze sarcina. Când restul participanților ghicesc ce arată copilul, următorul poate alege un alt balon – și așa mai departe până la sfârșitul jocului.

  1. Cuvinte din baloane

Ai nevoie de baloane și un marker pentru acest joc. 

Pentru început, găsiți cuvinte (mai lungi – pentru copiii mai mari, mai scurte – pentru copii mici), scrieți literele care alcătuiesc cuvântul pe baloane și împrăștiați-le prin cameră. Spune-i copilului tău un cuvânt, iar sarcina lui este să îl compună din baloane. Dacă sunt mulți copii, împărțiți în două echipe, fiecare dintre ele ar trebui să-și găsească propriul cuvânt. 

  1. Cel mai mare balon

Jocul este mai potrivit pentru copiii mai mari. 

Ideea lui este foarte simplă – la comandă, jucătorii încep să sufle baloanele cu gura, câștigătorul este cel care reușește să umfle cel mai mare balon fără să-l spargă. Cine sparge balonul părăsește jocul. 

Atenție: nu permiteți copiilor să umfle prea multe baloane, deoarece acest lucru poate duce la amețeli.

  1. Bile senzoriale

Acest joc este excelent pentru dezvoltarea abilităților motorii fine la copiii mici. 

Puneți diverse cereale, pietricele, fasole și alte obiecte mici în baloanele neumflate și legați-le. Faceți două baloane cu aceeași umplutură. Sarcina jucătorilor este să găsească o pereche pentru fiecare balon atingând ceea ce este înăuntru. 

Baloanele colorate vor complica sarcina, dar, în același timp, o vor face mai interesantă.

  1. Artificii aeriene în apartament

Atenție, copiilor le place foarte mult această distracție! Odată ce l-au încercat, vor dori să o facă din nou și din nou. 

Oferiți copiilor baloane neumflate și spuneți fiecăruia dintre ei să umple cu grijă un balon cu confetti (puteți tăia confetti din hârtie ondulată moale sau puteți cumpăra confetti gata făcute într-un magazin). Apoi, toți copiii trebuie să-și umfle baloanele. Luați un ac sau un ac și BOOM!

Se recomandă să jucați acest joc într-un loc ușor de curățat :))

Doar uitându-te la baloane călătorești în timp și fără să-ți dai seama te simți din nou copil. Atât de luminoase și strălucitoare, ele încă servesc ca principal decor al oricărei sărbători. Dar, pe lângă asta, baloanele pot fi distracție distractivă și ieftină pentru copii. 

Mai multe idei de jocuri cu baloane aici.

Recomandari