Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Detoxifierea a devenit o tendinta pe care o adopta din ce in ce mai multe persoane in ziua de azi. Poti uita de dietele drastice sau de anumite restrictii alimentare pentru a-ti detoxifia organismul. Mai jos vei vedea cateva lucruri la care sa fii atent in ceea ce priveste detoxifiere.

1. Mai putin zahar si alimente procesate

Consumul de alimente bogate in zahar sau procesate este asociat cu obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare. Aceste afectiuni ingreuneaza procesul prin care corpul se detoxifieaza sigur in mod natural. Daca vei consuma mai putin zahar si mai putine mancaruri procesate de la supermarket, sistemul propriu de detoxifiere se va mentine sanatos si puternic.

2. Mai putin alcool

Ficatul metabolizeaza 90% din cantitatea de alcool, sustin medicii. Consumul excesiv de acool poate conduce la alte probleme de sanatate si poate degrada destul de serios ficatul.

3. Apa, apa, apa

Apa regleaza temperatura corpului, ajuta digestia, sustine absorbtia nutrientilor si detoxifica organismul si indeparteaza toxinele. Substantele nedorite de organism sunt transportate cu ajutorul apei, iar apoi sunt eliminate prin transpiratie.

4. Somn de calitate

Este important sa te asiguri ca ai parte de un somn de calitate in fiecare noapte. Prin somn, creierul se reorganizeaza si isi reincarca bateriile, dar elimina si substantele toxice acumulate pe parcursul zilei. Lipsa de somn conduce la acumularea de toxine, iar in timp pot aparea diferite afectiuni.

5. Antioxidanti

Este important sa consumi cat mai multe alimente bogate in antioxidanti. Acestia asigura protectia celulelor de efectele negative ale radicalilor liberi. Alimentele bogate in antioxidanti ajuta organismul sa lupte impotriva stresului oxidativ si reduc sansele de aparitie a multor afectiuni.

Surse de antioxidanti: fructe (in special fructele de padure), nucile, cacao, legume, condimente, cafea, ceai verde.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here