Majoritatea celor care navigheaza pe internet folosesc browser-ul Google Chrome acesta fiind unul dintre cele mai populare browsere. Daca inca nu l-ai folosit iti recomand sa il incerci.
Google Chrome are o multime de functii/optiuni, iar mai jos vei gasi 5 dintre acestea de care probabil nu stii inca si care cu siguranta iti vor face viata mai usoara.

1. Deschide filele/taburile inchise accidental
Cu siguranta ti s-a intamplat sa inchizi din greseaza o fila/tab cu o pagina de care chiar aveai nevoie si al carei link poate nu l-ai retinut. Chrome face posibila deschiderea imediata a acelei file sau a acelor file daca acestea sunt mai multe prin simpla apasare a tastelor Control-Shift-T pentru Windows si Command-Shift-T pentru Mac.

2. Evita urmarirea folosind modul incognito
Modul incognito este o functie destul de cunoscuta, insa totusi sunt foarte multe persoane care nu au auzit sau nu au folosit acest mod de navigare.
Atunci cand navighezi in mod incognito browser-ul nu urmareste si nu inregistreaza istoricul de navigare si nici nu va stoca cookie-urile. Pentru a deschide o fila in mod incognito apasa tastele Control-Shift-N

3. Trimite video si imagini catre un alt ecran (TV sau Monitor) prin functia de Cast
Bineinteles pentru a putea folosi aceasta funcitie trebuie sa ai un dispozitiv Chromecast sau un televizor cu Chromecast incorporat.
Prima varianta: daca nu ai un Smart TV, insa vrei sa vezi un film online sau sa te uiti pe Netflix cea mai simpla varianta pentru a trensforma TV-ul simplu intr-un “Smart TV” este sa iti cumperi un Chromecast.
Cu ajutorul acestuia atunci cand ai google chrome deschis si vrei sa trimiti un video catre TV trebuie doar sa apesi click dreapta oriunde in fereastra browser-ului si sa selectezi “Cast..”; iti va aparea o fereastra popup din care poti selecta dispozitivul catre care vrei sa trimiti imaginea/video-ul.
Varianta doi: ai deja un Smart TV care are incorporat din fabrica Chromecast. In general din cate stiu doar anumite modele de la Sony vin cu Chromecast built-in, insa nu sut sigur, pot fi si altele. In aceasta situatie procedeaza la fel, ckick dreapta – “Cast..”. In aceasta situatie poti flolosi TV-ul si pe post de monitor prin optiunea de cast.

4. Click dreapta pentru a cauta un cuvant, expresie sau o imagine pe google
Sa zicem ca esti pe o anumita pagina si intalnesti un cuvant sau o expresie despre care vrei sa stii mai multe. In aceasta situatie chrome iti ofera o optiune rapida. Selecteaza cuvantul/expresia, clic dreapta si apoi selecteaza “Cauta Google pentru[cuvant]”. Astfel se va deschide un tab nou direct cu cautarea pe google a cuvantului dorit.
Se aplica si pentru imagini. Daca vrei sa gasesti o anumita imagine pe care ai gasit-o pe o pagina web insa este la o dimensiune foarte mica si nu o poti flosi, o poti gasi pe google la o dimensiune mai mare folosind aceasta optiune. Sau poti gasi imagini similare cu cea dorita.

5. Adauga un link/iconita/shortcut pe desktop
Daca accesezi frecvent o anumita pagina web, sa zicem de stiri sau Facebook, o poti salva ca shortcut/iconita direct pe desktop pentru a o putea accesa mult mai repede.
Pentru a face asta mergi pe pagina dorita, apasa cele trei puncte din dreapta sus din browser-ul chrome, mergi la “More tools” si apoi apasa pe “Create shortcut..”.

Recomandari