Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate si iubite deserturi la nivel mondial. In orice forma ar fi, ciocolata este savurata cu aceeasi placere. Asadar, iata 5 lucruri pe care nu le stiai despre ciocolata.

1. Ciocolata cu lapte a fost inventata recent

Ciocolata amaruie a devenit cunoscuta in urma cu cativa ani, dar sortimentul vedeta este cel cu lapte. Ciocolata cu lapte nu dateaza de prea mult timp, aceasta fiind preparata abia in 1875, iar ciocolata normala a fost inventata in urma cu 3000 de ani.

2. Ciocolata era folosita pe post de moneda

Sa ne amintim de vremea trocului. Cu boabele de cacao puteai cumpara orice, de la legume, fructe, carne si chiar servicii. Un iepure costa aproximativ 10 boabe de cacao. In civilizatia azteca doar cei bogati isi permiteau sa consume bauturi cu ciocolata.

3. Este un aliment sanatos

Desi este dulce si contine mult zahar, la baza ciocolata are beneficii pentru organism. Aceasta contine flavonoide, substante care imbunatatesc sanatatea inimii si ajuta la prevenirea cancerului.

4. Contine theobromina

Theobromina este o substanta care are un afect similar cu cel al cofeinei, dar de intensitate mai mica. Aceasta ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea diverselor tipuri de cancer, insa, in acelasi timp poate fi destul de periculoasa pentru anumite organisme. Spre exemplu, theobromina face ca ciocolata sa fie otravitoare pentru animale. De aici pleaca si ideea: ”sa nu-i dai catelului tau ciocolata!”.

 5. Ciocolata gigant a cantarit aproape 6 tone

Tableta de ciocolata produsa de Thorntons (Derbyshire, Anglia) a cantarit aproape 6 tone si a avut 4 metri latime si 4 metri lungime. Ideea i-a apartinut unuia dintre angajatii companiei care era mare fan al ciocolatei.

Recomandari