Hipertensiunea arteriala este o afectiune care apare cand presiunea sangelui din artere este prea mare. Prin urmare, inima si vasele de sange vor depune mai mult efort, iar in timp muschiul cardiac se poate deteriora. Afectiunea este o consecinta a unui stil de viata nesanatos, sedentar sau chiar a diabetului si obezitatii.
Pe langa tratamentul prescris de medic, exista si cateva sucuri naturale care pot scadea tensiunea arteriala. Acestea au rol de adjuvant si nu inlocuiesc tratamentul de la medicul cardiolog.
Sucul de sfecla
Sfecla cruda sau gatita imbunatateste valoarea tensiunii arteriale. Un studiu din 2016 noteaza ca sucul de sfecla are un impact si mai mare asupra tensiunii arteriale. Sfecla este o sursa minunata de nitrati dietetici, un compus despre care oamenii de stiinta cred ca are efecte de scadere a tensiunii. De asemenea, o cecetare din 2017 a ajuns la concluzia ca in sucul de sfecla se gasesti si alti compusi prietenosi cu inima.
Sucul de rosii
Un pahar de suc de rosii pe zi poate contribui serios la sanatatea cardiaca. Oamenii de stiinta din Japonia au ajuns la concluzia ca sucul de rosii imbunatateste tensiunea arteriala sistolica si diastolica, dar si colesterolul LDL. Daca il cumparati din comert, asigurati-va ca este nesarat. Cel mai indicat ar fi sa va cumparati rosii de la piata si sa faceti suc proaspat in casa.
Sucul de rodie
Rodia este o sursa bogata in acid folic si vitamina C cu puternice efecte antiinflamatorii. Cercetatorii sunt de parere ca sucul de rodie consumat regulat contribuie la scaderea tensiunii arteriale sistolice si diastolice. Evident, trebuie evitat sucul de rodie care contine zahar.
Suc de fructe de padure
Fructele de padure sunt renumite pentru proprietatile antioxidante. Consumul de afine sau cirese poate contribui serios la buna sanatate a inimii. Cercetatorii sustin ca fructele de padure, mai ales afinele, ofera beneficii pentru sanatatea cardiovasculara, dar mai sunt nevoie si de alte studii pentru a clarifica rolul lor in prevenirea si controlul bolilor de inima.