In ultimii ani, in Romania, festivale precum Neversea, Electric Castle sau Untold au prins mare amploare in randul tinerilor, iar atmosfera incendiara, distractia si artistii invitati au atras numerosi fani de peste granite. Anul acesta, din cauza crizei sanitare, situatia festivalurilor este incerta, iar administratorii sunt nerabdatori sa afle ce se intampla cu evenimentele lor. Acestia au pus presiune pe Guvern cu speranta sa obtina o decizie legislativa.

Cu speranta ca pandemia de Coronavirus se va estompa, iar viata si activitatile oamenilor vor reveni la cursul firesc, organizatorii marilor festivaluri din tara noastra vor sa stie daca exista vreo sansa pentru a reprograma evenimentele spre finalul verii sau in toamna. Daca un eveniment precum Untold ar fi anulat, pierderile vor fi pe masura.

„Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent sa emitem noi un act normativ prin care sa anuntam ca nu mai sunt permise organizarea de evenimete cu participare de peste 1000 de persoane cel putin pana la 1 septembrie, pentru ca asta i-ar ajuta pe ei in rezilierea contractelor şi in alte procese”, a afirmat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, pentru Mediafax.

In cazul in care un festival se anuleaza, oamenii care si-au achizitionat deja biletele vor putea sa le transforme in vouchere pentru editia ulterioara a acestuia.

Guvernul nu a luat o decizie clara cu privire la organizarea festivalurilor.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here