Apple Sing este cea mai noua functie care ajunge pe serviciul de muzical de streaming al gigantului american. De acum, utilizatorii vor avea posibilitatea sa cante melodiile preferate in stil karaoke. Functia este disponobila atat pe telefon, tableta, dar si pe aplicatia de televizor.

Compania anunta ca noua functie va fi compatibila cu zeci de milioane de melodii inca de la lansare.

Cum functioneaza Apple Sing

Modul de functionare este relativ simplu. Utilizatorii pot scadea intensitatea vocii de pe melodia redata, iar versurile vor fi afisate pe ecran in timp real. Inca nu putem vorbi despre redarea pe negative, ci doar despre folosirea algoritmilor AI direct pe procesorului dispozitivului, pentru a elimina vocea.

Algoritmii activeaza functiile de anulare a zgomotului de fundal si pot sa izoleze unele sunete pentru a le anula daca este necesar. Tehnologia respectiva se gaseste si in castile AirPods Pro si AirPods Max, dar si in servicii cum ar fi FaceTime si chiar apeluri de voce.

 

Dispozitivele care primesc Apple Sing

Pentru a te bucura de Apple Sing si a face karaoke pe piesele preferate ai nevoie de cel putin un iPhone 11. Cat despre tablete, noua functie este compatibila cu tablete incepand de la iPad 9, iPad Air 4 si iPad Pro 2021. Pentru TV vei avea nevoie de Apple TV 4K generatia 3.

Cum se activeaza Apple Sing

In primul rand trebuie sa deschizi Apple Music si sa dai play unei piese. Acceseaza in continuare versurile melodiei si apasa pe noua pictograma in forma de microfon pentru a controla manual volumul vocii. In acest fel poti canta peste piesa cu vocea originala data mai incet. Pe cea mai mica intensitate de volum vocea nu dispare in totalitate. Apple Sing este un altfel de karaoke.

Afisarea versurilor unei melodii pe Apple Music urmarea fiecare cuvant. Noua functie urmareste fiecare silaba pentru a-si ajuta utilizatorii sa mentina mai bine ritmul. Pe de alta parte si vocile secundare vor avea versurile afisate, deci veti putea canta melodii in duet cu prietenii.

 

Cum ti se pare noua functie, Apple Sing?

Recomandari