Montarea anvelopelor aduce o dilema in randul soferilor. Unii soferi monteaza anvelopele mai uzate in partea din fata, in timp ce altii le monteaza in spate.
Ideea este in felul urmator: anvelopele care dispun de un profil mai adanc trebuie montata pe puntea din spate. Acest lucru asigura stabilitate masinii in timpul rularii. Un automobil va pastra mai bine directia atunci cand are anvelope mai bune pe puntea din spate, iar acest lucru va fi si mai evident pe un carosabil ud sau acoperit cu gheata sau zapada.

Se recomanda rotirea periodica a anvelopelor

Lucrurile nu arata mereu in acest fel. Daca la un automobil cu tractiune fata este echipat cu pneurile mai uzate in partea din fata, acest lucru nu va face decat sa creasca diferenta de uzura dintre cele 2 perechi de anvelope. Specialistii auto recomanda ca pneurile sa fie rotite intre ele la fiecare 15 000 km.

Pe aceeasi punte este important sa nu existe diferente mari de uzura intre cele 2 anvelope. Unele anvelope directionale au indicata directia de rulare pe flanc care trebuie respectate pentru a beneficia de performantele prevazute de catre producator. Inainte sa rotiti cauciucurile este esential sa masurati adancimea profilului. Conform legislatiei, aceasta nu poate fi mai mica de 1,5 mm cu toate ca anvelopele care au un profil cu o adancime sub 3 mm devin periculoase in timpul circulatiei.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here