Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Romania are propria lista cu telefoane interzise. Aceasta a intrat in vigoare din 27 iunie 2020, iar interdicitia are legatura cu serviciul de avertizare RO-Alert.

Magazinele din Romania trebuie sa isi verifice stocurile si sa se asigure ca nu mai ofera spre vanzare modelele respective. Autoritatile din domeniu afirma ca toate telefoanele din Romania trebuie sa suporte primirea mesajelor transmise prin sistemul de avertizare RO-Alert.

Magazinele risca amenzi uriase

Amenzile pentru comerciantii care nu vor delista modele interzise incep de la 35 000 si ajung pana la 75 000 de lei. Sanctiunile vor fi aplicate de inspectorii de la Protectia Consumatorului. In cazul in care un comerciant ignora in mod repetat interdictia, amenzile vor incepe de la 50 000 si ajung pana la 100 000 de lei.

Mai mult decat atat, comerciantii sunt obligati sa afiseze atat in magazinele fizice cat si in mediul online afise prin care informeaza clientii ca telefoanele vandute suporta receptionarea mesajelor de avertizare RO-Alert. Comerciantii care nu respecta aceasta reglemntare si nu afiseaza informatiile necesare, vor risca amenzi cuprinse intre 5000 si 50 000 de lei.

Lista telefoanelor compatibile cu RO-Alert dar si modalitatea de configurare in functie de reteaua utilizata o gasiti aici

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here