Guvernul de la Washington planuieste sa interzica aplicatia Tik Tok, dar si alte aplicatii de social media dezvoltate de companii din China. Prima tara care a interzis o mare parte dintre aplicatiile chinezesti este India, iar acum Statele Unite vor urma acelasi exemplu.
Autoritatile americane sustin ca aplicatia Tik Tok transmite datele confidentiale ale utilizatorilor catre Partidul Comunist Chinez. Tensiunile dintre Statele Unite si China continua, iar saptamana trecuta companiile Huawei si ZTE au fost declarate ca amenintari la securitatea nationala.
Aplicatia Tik Tok este acuzata de spionaj
Tik Tok este detinut de compania ByteDance care a fost acuzata de foarte multe ori ca aplicatia joaca rolul unui instrument de spionaj. ByteDance a respins mereu acuzatiile aduse de autoritatile de peste ocean si a afirmat ca serverele aplicatiei sunt in afara Chinei, iar autoritatile de la Beijing nu au acces la informatiile stocate in ele.
Tensiunile de la granita dintre China si India au reprezentat ”picatura care a umplut paharul”. India a decis sa interzica Tik Tok si alte 58 de aplicatii chinezesti. Tik Tok se bucura de o popularitate foarte mare la nivel mondial si a inregistrat un record de utilizatori: peste 315 milioane.