Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Spotify este unul dintre cele mai folosite servicii de streaming muzical la nivel mondial. Compania suedeza care dezvolta aplicatia a venit cu o actualizare oarecum ciudata. Concret, Spotify iti va recomanda melodii in functie de sunetul vocii tale.

Noua functionalitate este inca in stadiul de brevet. In momentul in care va fi implementata, aplicatia va reda melodii dupa vocea si accentul tau.

Melodii in functie de starea emotionala a utilizatorilor

Mai mult decat atat, Spotify isi doreste sa implementeze un algoritm care sa redea melodii in concordanta cu starea emotionala a utilizatorilor. Daca esti vesel, Spotify iti va recomanda piese vesele si energice, iar daca esti trist, piesele vor fi la fel de triste ca si tine.

„De exemplu, metadatele de mediu indica aspecte ale unui mediu fizic in care este introdus semnalul audio sau numarul de persoane din mediul in care este introdus semnalul audio”, se arata in brevetul dezvoltatorului suedez.

La fel ca si ceilalti giganti tech, Spotify incearca sa colecteze cat mai multe date despre utilizatori pentru a-si perfectiona algoritmul. In acest sens, compania doreste sa ofere o experienta de utilizare cat mai personalizata pentru fiecare utilizator.

Spotify nu duce lipsa de idei si au anuntat ca au depus cereri de brevet pentru sute de investitii si idei. Unele dintre aceste cereri se vor transforma in functionalitati pentru serviciul de streaming muzical.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here