Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Ransomware constituie unul dintre cei mai periculosi malware creati de hackeri pentru a cripta fisierele dumneavoastra atunci cand va infecteaza calculatorul. Ulterior hackerii pot hartui proprietarul calculatorului cerand bani in schimbul recuperarii fisierelor criptate. Articolul va ajuta sa va activati protectia Ransomware in Windows 10. De asemenea va ajuta cu sfaturi menite sa va mareasca protectia impotriva atacurilor Ransomware si va da linii directoare prin care sa scapati de Ransomware si pe care sa le urmati in cazul in care calculatorul dumneavoastra este infectat cu acest malware.

Ransomware constituie unul dintre cei mai periculosi malware creati pana in prezent. Malware-ul acesta ruleaza silentios in fundal, fara sa isi faca simtita prezenta precum virusii obisnuiti. El cripteaza fisierele dumneavoastra in asa fel incat sa va blocheze o parte din ele, iar ulterior sa le pastreze pentru rascumparare. Companiile majore si de asemenea si spitale mari au fost santajate prin cereri de rascumparare. Companiile au dat sume importante de bani multor hackeri sperand sa recupereze datele criptate. Intre timp insa, Microsoft a inglobat protectia impotriva Ransomware in sistemul de operare Windows 10.

Daca veti citi intreg articolul veti afla cum sa va securizati mai bine calculatorul cand accesati internetul. De asemenea, echipa Proreparatii va pune la dispozitie servicii software de reparatii computere pentru a va ajuta sa va securizati mai bine computerul. In cazul in care aveti un sistem nou sau daca doriti sa faceti upgrade la Windows 10, un tehnician it va poate realiza prin site-ul web Proreparatii, instalare windows 10 la pret convenabil. Puteti beneficia astfel si de consultanta si optimizarea sistemului de operare Windows 10.

Cum sa activati protectia Ransom in Windows 10

Porniti programul Windows Security App introducand de la tastatura defender in caseta de cautare din Windows. Ulterior, faceti clic pe tabul Virus & threat protection. Apoi, derulati in jos pana observati zona cu protectia Ransomware.

Ajuns aici, faceti clic pe Manage ransomware protection.

Folderele care vor fi protejate cu Ransomware Protection din Windows 10

Initial vor fi protejate doar folderele sistemului de operare Windows. Faceti clic pe linkul Protected Folders din zona Ransomware Protection. In acest loc veti vedea ca sunt protejate doar folderele importante din profilurile de utilizator. Acestea sunt folderele Desktop, Documents, Pictures, Videos si Favorites. Insa, aveti posibilitatea sa atasati foldere aditionale. Pentru aceasta, faceti clic pe butonul plasat sus si denumit Add Protected Folder.

Cautati folderul pe care vreti sa il adaugati in protectia Ransomware, dupa care faceti clic pe Select Folder. Astfel, acest folder va fi cuprins in protectia Ransomware din Windows 10.

Trucuri pentru a va mari protectia impotriva atacurilor Ransomware

Cel mai bun sistem defensiv impotriva malware-ului de orice fel este, inainte de toate, sa nu va infectati sistemul de calcul. Folosirea metodelor uzuale de securitate poate micsora foarte mult posibilitatea ca si calculatorul dumneavoastra sa fie expus la un malware ce cripteaza fisierele.

In cele ce urmeaza, va vom dezvalui unele trucuri uzuale pentru siguranta calculatorului:

  • Nu faceti clic pe link-urile din mesajele e-mail care nu va asteptati sa le primiti.
  • Totodata, nu accesati atasamentele din mesajele de e-mail.
  • Acordati atentie link-urilor din platformele social media.
  • Nu accesati partajarea de date sau alte site-uri web necunoscute.
  • Mentineti antivirusul Windows Defender si browserele web actualizate.

Specialistii Proreparatii va pot asista si oferi consultanta suplimentara in cadrul serviciilor profesionale de reparatii calculatoare. Serviciile realizate de echipa Proreparatii sunt reparatii calculatoare hardware si software de tip laptop si desktop, retele de calculatoare, mentenanta calculatoare si asistenta IT. Toate aceste servicii tehnicienii de la Proreparatii vi le ofera pe raza Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Pasi de urmat in cazul in care computerul dumneavoastra este infectat cu Ransomware

Din nefericire, atunci cand observati ca aveti o infectie cu Ransomware pe computer, deja este tardiv. Pentru a inlatura infectia puteti rula o scanare cu antivirusul concomitent cu deconectarea computerului de la retea. In mare parte din situatii nu veti mai avea posibilitatea sa recuperati datele compromise. Unica solutie va constitui stergerea si restaurarea Windows-ului 10. Pentru a restaura Windows-ul 10 folositi unealta de creare media disponibila de la Microsoft.

In cazul in care doriti sa platiti hackerii, sa aveti in vedere faptul ca nu este o garantie ca veti putea recupera datele dvs. Totodata, veti sustine indirect pe mai departe atacurile lor rau intentionate. Ar fi bine sa dispuneti de copii de rezerva ale fisierelor dumneavoastra si care sa nu se afle pe calculator. Spre exemplu, puteti avea Microsoft One Drive activat in sistemul de operare Windows 10. In acelasi timp, este indicat sa va sincronizati datele in cloud, loc in care ele vor fi salvate ca masura de securitate.

Pe site-ul celor de la Microsoft veti putea vedea mai multe sfaturi utile despre protectia computerului dumneavoastra in cazul infectiei cu Ransomware.

Recomandari