Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În anul 1579, un bărbat african pe numele lui Yasuke, a sosit în Japonia. Această informație este una sigură, nu se știe concret din ce parte a Africii venise și nici alte detalii despre viața lui. La fel de sigur este faptul că Yasuke a fost primul samurai de culoare, care l-a avut drept stăpân pe Oda Nobunaga, unul dintre cei mai importanți nobili din istoria Japoniei.

Cine este Yasuke ?
Yasuke a sosit în Japonia însoțit de un italian pe numele Alessandro Valignano, fiind cel mai probabil garda lui de corp. Valignano era un preot iezuit și aceștia obișnuiau să aibă în vremea respectiva gărzi de corp și valeți care puteau să și lupte cu arme.

Unii afirmă că Yasuke era sclav, posibil chiar de mic și că fusese antrenat în arta războiului.

Ajuns în fața lui Nobunaga, acesta se pare că ar fi fost impresionat de statura lui impunătoare și forța fizică. În acele vremuri, pentru a fi samurai nu trebuia să fii capabil să ucizi un om, ci pur și simplu să știi să mânuiești arme și să îți aperi stăpânul.

Astfel, Yasuke a devenit samuraiul celebrului lord Nobunaga, fiind astfel primul samurai de culoare din istorie. Este adevărat că după el au mai fost și alții, însă el a fost cel dintâi și l-a servit și pe cel mai puternic om din Japonia din acele vremuri.

Ce s-a întâmplat cu Yasuke la moartea lui Nobunaga
În anul 1582 Nobunaga a fost ambuscat de propria armată și urmărit de generalul sau Akechi Mitsuhide până în templul Honnō-ji. Aici, Nobunaga decide să își facă seppuku, respectiv să își ia propria viață, într-un ritual des întâlnit la vremea respectivă în Japonia, pentru a nu risca să fie capturat și ucis într-un mod rușinos. Se spune că Yasuke a fost alături de stăpânul sau în timpul ritualului și că el ar fi fost cel care l-a decapitat, pentru a nu cădea pe mâna trădătorilor.

Yasuke a luptat mai departe în serviciul lui Oda Nobutada, fiul lui Nobunaga, care nu a avut nici el succes și a fost nevoit că și tatăl lui să își ia propria viață. Yasuke a fost abandonat pe câmpul de luptă, rănit și ulterior dus într-o casă a misionarilor iezuiți.

Astfel, Yasuke rămâne în istorie prin faptul că a fost un samurai de culoare, cu o forță fizică impresionantă, care a respectat tradițiilor și obiceiurile japoneze și care și-a apărat stăpânii până la ultima suflare, așa cum ar fi făcut orice samurai născut și crescut pe acele meleaguri. Pornind de la povestea lui, au fost create o serie de filme, fiecare cu varianta lui de poveste și cu final diferit.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here