Netflix a anuntat recent o majorare a preturilor pentru abonamente in Statele Unite, considerata “cea mai mare scumpire din istorie”.

Pe scurt, abonamentele Netflix s-au scumpit in Statele Unite cu sume intre 13 si 18 procente, pentru a sustine dezvoltarea de continut video, sunt tot mai multe seriale si productii proprii, multe exclusivitati si asa mai departe. Bineinteles insa ca decizia nu convine utilizatorilor si unii estimeaza ca vor continua sa mareasca preturile.

Compania s-a straduit sa explice majorarea preturilor, atat pe site, cat si prin diverse comentarii oficiale. Dar nicaieri nu se spunea clar daca noile preturi sunt mai mari si pentru abonatii din Europa si pentru cei din Romania.

“Cresterea pretului abonamentelor din Statele Unite si America de Sud nu influenteaza sau indica o crestere a pretului in Romania” – au declarat pentru Computerblog.Ro oficialii companiei. Nu exista nici un alt comentariu, dar vestea este buna.

Intr-un articol similar, cei de la DigitalSpy au confirmat tot astazi ca preturile abonamentelor Netflix nu vor creste in Marea Britanie. Sa speram ca deocamdata suntem safe si ca se vor tine de cuvant cat mai mult timp. Probabil baza de clienti principala ramane in SUA. In total, Netflix are vreo 150 de milioane de abonati in toata lumea.

In realitate, abonamentele din SUA s-au scumpit cu 1 dolar sau maxim 2, acum abonamentul de baza de 8 dolari se scumpeste la 9 dolari, cel de 11 dolari pe luna creste la 13 dolari pe luna, iar cel de 14 dolari pe luna urca tocmai la 16 dolari. Da, este la ora actuala probabil cel mai scump abonament de streaming video.

Dar sa nu uitam ca in Statele Unite Netflix are cea mai mare baza de filme. Chiar daca s-au lansat si au succes de asemenea Amazon Video, CBS All Access sau Hulu, acestea au mult mai putin continut video, asa ca un abonament mai ieftin este logic.

Un analist financiar a apreciat ca este a patra scumpire a pretului abonametelor Netflix din ultimii cinci ani.

Recomandari