Este binecunoscut fenomenul de impartire a contului de Netflix cu familia si cu prietenii. Daca mai faci asta in viitor s-ar putea sa ai probleme.

O companie de software din Marea Britanie a dezvoltat un algoritm de inteligenta artificiala care poate urmari daca un cont online, fie el de Netflix sau HBO, este impartit cu alte persoane.

Compania britanica Synamedia a dezvaluit un sistem care va stopa obiceiul de a-ti da numele de utilizator si parola pentru un anume serviciu ca si altcineva sa-l foloseasca. Asta inseamna ca daca tu ai un cont de Netflix pe care-l platesti, dar acelasi cont este folosit si de alte persoane, sistemul ar putea detecta asta si ar instiinta compania, Netflix in acest caz.

Mai departe, cei de la Netflix ar putea sa-ti trimita o solicitare in care te roaga sa-ti schimbi abonamentul astfel incat mai multe persoane sa poata urmari continutul sau ar putea sa-ti inchida contul.

Programul Synamedia foloseste inteligenta artificiala, machine learning si analiza comportamentala pentru a identifica locul de unde contul a fost accesat, la ce ora, ce continut este vizualizat si de pe ce dispozitiv.

Apoi identifica un tipar care indica daca cineva a dezvaluit parola contului unui alt utilizator si acesta va primi un scor de corectitudine.

„Un model tipic ar fi sa ai un abonat care acceseaza continut in acelasi timp de pe coasta de est si de pe coasta de vest a Statelor Unite. Este imposibil sa fie aceeasi persoana”, a spus Jean-Marc Racine, CTO-ul Synamedia.

Cercetatorii de la Parks Associates au descoperit ca pana in 2021, partajarea de parole inseamna pierderi de 9,9 miliarde de dolari pentru servicii de streaming ca Netflix. Asta inseamna ca va exista cerere pentru un asemenea software si ca ar trebui sa ne asteptam sa fie implementat de cat mai multe de astfel de servicii de streaming.

Furnizorii de servicii vor decide ce sa faca daca identifica un comportament iregulat. Synamedia spune ca testeaza sistemul si ca va fi gata sa-l ofere companiilor precum Netflix.

Recomandari