Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Blogurile și bloggerii au ajuns să facă parte din viața noastră. Cei mai mulți dintre bloggeri își doresc să îi inspire pe oamenii pe care îi urmăresc, să îi ajute și să le transmită o stare pozitivă atunci când lucrurile nu sunt foarte roz.

Astăzi vorbim cu @Bloguldincenusa. Tânărul din spatele blogului a dorit să rămână anonim. Cu alte cuvinte, pentru el este mult mai important ca oamenii să se regăsească în postările sale decât să îi cunoască identitatea. Chiar și așa, nu a ezitat să ne acorde un interviu despre activitatea sa.

Cum a început povestea @Bloguldincenusa?

Blogul din cenușă; a început într-un moment mai greu din viața mea; când eram la pământ, eram cenușă și doream să-mi exprim trăirile, sentimentele.

Ce te-a determinat să alegi acest nume? ”Cenușa” are o semnificație aparte pentru tine?

„Cenușă;” are o semnificație aparte pentru mine, cât și pentru fiecare om în parte. „Cenușa” reprezintă scrumul din viața fiecăruia care ne oferă 2 posibilități: te ridici, lupți și nu mai permiți niciodată să fii cenușă, sau rămâi cenușă și să te plângi mereu de viață; eu am preferat să lupt și asta sfătuiesc pe oricine să facă!

Care sunt postările care prind cel mai bine în comunitatea ta?

La un moment dat, credem că există un  fel de postări care prind, dar de fapt e ceea ce transmiți prin acea postare. Eu îmi doresc ca potările despre bine, despre viață, despre a fi buni unul cu celălat, să prindă mereu, însă uneori am surpriza – pe care încă nu am clasficat-o ca fiind plăcută sau neplăcută – ca postările despre suferință, îndepărtare și „fețele” rele ale lumii să aiba un reach mai mare decât m-aș aștepta. Însă, postările mele preferate sunt cele despre părinți, despre importanța conștientizării prezenței lor în viața noastră și respectul ce trebuie să le fie oferit!

Cât de dificil este să fii diferit și să creezi un altfel de content?

Atunci când ești natural, iar asta înseamnă să fii diferit, atunci nu este deloc greu. Să fii tu, să nu trebuiască să te schimbi după niște tipare, să poți transmite ceea ce simți, exact cum simți și să fie și apreciat este o ușurință care-ți aduce împlinire.

Poți să-mi povestești, pe scurt, unul dintre cele mai frumoase momente de când postezi pe @Bloguldincenusa?

Îmi apreciez foarte mult oamenii din comunitate și când primesc un mesaj de la cineva, încerc să-i răspund cât de repede pot. Mă bucur că până în prezent, după aproape 2 ani de muncă, nu există o persoană căreia să nu-i fi răspuns. Momentele frumoase sunt cele în care oamenii îmi scriu că îi inspir și că datorită mie și-au deschis sau vor să-și deschidă un blog.

Ai simțit vreodată că vrei să renunți? Dacă raspunsul este afirmativ, cum ai găsit puterea și energia de a merge mai departe?

Suntem oameni, iar o trăsătură dominantă este aceea de a nu avea răbdare și de a ne dori totul instant. Să renunț, nu cred că am vrut niciodată să o fac definitiv, însă am avut momente când simțeam că ceea ce fac nu ajută pe cât mi-am dorit.

Din nefericire suntem campioni la hate și la aratatul cu degetul. Cum faci față hate-ului și mesajelor negative?

Părerea mea este că hate-ul este limitat; în lume este un număr limitat de hateri. Încerc să înțeleg de ce acel om aruncă cu ”hate” și să văd dacă-l pot ajuta să se schimbe. Nu răspund niciodată la rău cu rău, ci la rău cu bine!  „Un om rău poate deveni rău, dar un om bun nu va deveni niciodată rău!”

Ce te inspiră atunci când alegi mesajele pentru blog?

Viața – ceea ce am trăit și ceea ce trăiesc; muzica- versurile melodiilor și videoclipurile;  oamenii – ceea ce trăiesc alături de ei.

Ce ne poți spune despre tine? Cum este omul din spatele bloggerului?

Un om care dorește să facă bine pe oriunde trece și care are ca scop să facă o lume mai bună.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Să nu mai existe un singur copil care să adoarmă flămând!

Care este cel mai mare vis al tău?

Aici aș răspunde cu o teamă din care rezultă visul; Teama: „Să existe vreo persoană în lumea asta pe care să o fi putut ajutat vreodată și să nu o fi făcut.”

„Offline is the new luxury!”. De ce consideri că a fi offline este din nou la modă?

Cred că încă este in stadiul de teorie; este noul lux în postări, în exprimare, în afișare, însă din păcate nu este încă pus în practică.

Cum crezi că ar arata viețile noastre acum dacă nu ar exista social media și smartphone-uri? Imaginează-ți că toți oamenii ar avea Nokia 1100 pentru apeluri și sms-uri, iar viata s-ar derula în realitate, nu pe social media.

Cred că evoluția tehnologiei este una bună, atât timp când nu involuează valorile umane și umanitatea; ar arăta ca în generațiile `90-00, dar „upgradate”.

Să presupunem că o perioadă vei fi izolat pe o insulă exotică unde ai avea toate condițiile unui trai mai mult decât decent, dar nu ai avea acces la Internet sau orice alt gadget. Dacă ar fi să trimiți 3 scrisori de pe insula respectivă, cine ar fi destinatarii?

Sincer, dacă ar exista o asemenea insulă, aș lua toate persoanele dragi mie și aș rămâne acolo, iar cele 3 scrisori le-aș trimite lumii ca scrisori despre viață.

Fiindcă ne aflăm pe un blog pe care scriem, în general, despre tehnologie, tutoriale și gadgeturi, ce preferi dintre iOS și Android?

Sunt un fan Android.

Care este cea mai utilă, dar și cea mai inutilă aplicație din telefonul tău?

Cele utile sunt cele care îți „fură” timpul cu un scop bun, iar cele inutile sunt cele care „îți omoară timpul” care și așa e limitat. Nu este despre aplicație, ci despre cum o folosești și cât o folosești.

Finally, un mesaj pentru oamenii care te urmăresc și te apreciază

„Fiți cenușă; va veni și momentul vostru de răsuflare. Faceți tot ce va place, atât timp cât este moral, legal și nu faceți pe nimeni să sufere!”

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here