Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Daniel Dina este un blogger din Brașov care a strâns o comunitate frumoasă în jurul său. Probabil, numele menționat nu vă sună cunoscut, dar cu siguranță ați ajuns măcar o dată pe blogul lui, Modalitate.

L-am descoperit pe Modalitate în 2016. Aveam obiceiul să-i urmăresc postările seara, în metrou, în drum spre casă. Dani, așa cum ii spun cei apropiați, este un tip smart, ambițios și determinat. A creat un blog cu conținut variat precum citate originale, versuri din melodii, replici din conversații, poezii scrise de el, glume etc.

Este un tip true, asumat și are un content foarte curat. Dani este un exemplu pentru tinerii care iși doresc să demareze un proiect în online, dar care nu au curaj sau ezită din alte motive.

În altă ordine de idei, Daniel Dina sau Modalitate, așa cum este cunoscut în mediul online, ne-a povestit foarte multe lucruri interesante in interviul de mai jos.

Dragoș: Cum a început povestea blogului Modalitate?

Modalitate: E puțin amuzantă povestea. Eram în clasa a 8-a și făcusem varicelă. Au fost două săptămâni oribile pentru mine, în care m-am plictisit enorm. Mi-am făcut Tumblr și am început să postez citate din Nane. Era mai mult o joacă pentru mine până când am început să iau totul în serios. Am crescut pe internet fără a avea vreo intenție și fără a-mi da seama. Primele mele postări erau editate în PowerPoint, dacă îți poți imagina.

D: Într-un mediu unde blogurile au nume relativ comune, tu ai ales diferit. Ce te-a determinat să alegi acest nume?

M: După cum am spus și mai sus, era mai mult o joacă pentru mine, așa că nu m-am zbătut prea tare pentru alegerea numelui. Știam că o să pun citate din Nane, așa că am zis ca numele să fie specific unei melodii de-a lui. Putea fi interpretat în mai multe moduri ceea ce mi s-a părut interesant.

D: Care sunt postările care prind cel mai bine in comunitatea ta? 

M: Sincer, sunt cele la care nu mă aștept. Cea mai virală postare din istoria paginii a fost o conversație pe care nici măcar nu am regizat-o, cum fac cu majoritatea. Prind bine cele despre iubire și sex, dar eu nu vreau să cresc doar pe spatele acestor citate. E puțin trist că atunci când vorbesc despre subiecte diverse, lumea nu e atât de interesată.

D: Cât de dificil este să fii diferit și să creezi un altfel de content?

M: Sincer să fiu, depinde foarte mult de inspirația pe care o am în unele zile. Pot scrie câte 10 citate și alte lucruri într-o zi sau pot avea 10 zile în care nu scriu nimic. E dificil pentru că încerc să creez un conținut cât mai original. Nu pot livra cantități mari de postări, așa cum face concurența, care, de cele mai multe ori fură sau traduce citate…

D: Poți sa-mi povestești, pe scurt, unul dintre cele mai frumoase momente de când postezi pe Modalitate?

M: Știu că eram pe hol în liceu cu o colegă și m-a oprit random o fată și m-a întrebat „Tu ai blogul ăla fain?” și am spus „Da.”. După câteva minute mi-a trecut prin cap că poate nu se referea la modalitate și mă confunda. Au mai fost momente frumoase când persoane pe care nu le cunoșteam îmi făceau cu mâna și eu mă uitam în spate, că nu credeam că mă salută pe mine, apoi primeam mesaj pe Facebook sau Instagram.

D: Ai simțit vreodată că vrei să renunți? Dacă răspunsul este afirmativ, cum ai găsit puterea și energia de a merge mai departe?

M: Niciodată nu am simțit că vreau să renunț, în schimb am simțit nevoia de o pauză. În vară s-au întâmplat prea multe lucruri și am simțit nevoia de o pauză. Inițial trebuia să lansez site-ul modalitate.ro pe 15 iunie, iar el a fost lansat pe 25 noiembrie.

D: Din nefericire suntem campioni la hate și la arătatul cu degetul. Cum faci față hate-ului și mesajelor negative?

M: Din fericire eu nu prea primesc hate și mesaje negative. În aproape 7 ani de blog cred că pot număra pe degetele de la o mână dățile în care am fost hate-uit. În schimb, eu am provocat unele certuri cu unii care mi-au furat din postări, pot spune că sunt un mic hater.

D: De ce ai ales un emoticon în formă de cap de vulpe ca logo pentru blog?

M: Tot din videoclipul lui Nane, „Modalitate”, care avea niște personaje cu măști cu cap de vulpe

D: Ce te inspiră atunci când alegi mesajele pentru blog?

M:Totul. De cele mai multe ori ascult oameni cum vorbesc și de la un cuvânt sau o frază de-a lor îmi vine o idee.

D: Am văzut ca scrii poezii. Rezonez foarte bine cu mesajele transmise de ”Singur” și ”327”. Dintre toate poeziile scrise de tine, care crezi că a ajuns cel mai mult la sufletele oamenilor care te urmăresc?

M: Ai atins cele mai intense, ca să zic așa, poezii scrise de mine. Ambele sunt compuse când eram în stări de depresie. Poezia „Singur” se află scrisă pe una din paginile cărții „Jurnalul unui adolescent timid” care m-a făcut efectiv să plâng de 2 ori și pe care o și recomand, apropo. Am avut atât de multă inspirație încât nu am vrut să o scriu pe o foaie oarecare sau în notițe, pe telefon. „327” a fost scrisă în această vară, după primul meu atac de panică.

Deși e o poezie recentă, cred că „A.” a ajuns cel mai mult la sufletele oamenilor. Are și ea o povestioară în spate. Este scrisă în 9 minute, fără să șterg absolut nimic, în timp ce mergeam pe jos o stație de autobuz. Inițial o salvasem „Nu am titlu și nu știu dacă o postez”, pentru că era chiar așa, dar totuși ceva m-a făcut să o postez. Pot spune că e cea mai plină de emoție poezie a mea.

D: Îmi amintesc de o postare de a ta care sună cam așa: ”Nu îmi urăsc țara, ci sistemul din ea!”. Daca ai avea putere pentru o zi, ce ai schimba în (sistemul din) România?

M: A fost mai mult decât o postare, a fost mesajul de pe pancarta cu care am ieșit la proteste împotriva OUG 13, în 2017. Vezi tu, puterea pentru o zi e nesemnificativă pentru a putea schimba în sistem. Schimbările nu se vor vedea de azi pe mâine. Se vor vedea în decenii, poate secole, dar primul lucru pe care l-aș schimba ar fi sistemul de învățământ. Dar chiar și așa, va fi o cale lungă, cu multe greșeli. Dacă mă întrebai pe mine, ideea cu online-ul mi se părea grozavă acum ceva timp, dar după cum vedem cu toții, e groaznică. E mai ușor să formezi mentalități decât să încerci să le schimbi.

D: Ce noutăți pregătești pentru magazinul online?

M: Niște modele de tricouri și giveaway-uri.

D: Ce înseamnă succesul pentru tine?

M: Fericirea. Când sunt fericit am succes.

D:Care este cel mai mare vis al tău?

M: Să am o familie fericită, să trăiesc modest și să nu depind de nimeni.

D: Știu ca ești student la Contabilitate și Informatică de Gestiune. Te vezi întocmind in viitor bilanțuri si situații contabile?

M: Păăăăi asta fac și în prezent. Recent mi-am găsit un job în domeniu și sunt la început. Da, m-aș vedea în viitor întocmind situații financiare. Avantajul acestei meserii e că poți lucra de unde vrei tu și când vrei tu. Dar sincer, nu cred că m-aș vedea făcând acest lucru 8 ore în fiecare zi.

D: Fiindcă ne aflam pe un blog pe care scriem, in general, despre tehnologie, tutoriale si gadgeturi, ce preferi dintre iOS si Android?

M: Am fost crescut încă de mic cu Androidul. De la primul meu telefon cu Android, un Samsung Galaxy S mini și până acum, doar pe android am mers. Ce-i drept, nu am încercat niciodată iOS-ul, dar nici nu mă bate gândul. Din punctul meu de vedere iPhone-urile sunt prea scumpe pentru ceea ce oferă făcând o comparație cu concurența.

Nu mi se pare un telefon o investiție atât de importantă încât să dau mii de euro pe așa ceva. Toate telefoanele pe care le-am avut sunt SH și probabil așa va fi și următorul. Am evoluat atât de mult încât nu mi se mai pare wow nimic din ceea ce apare la telefoanele noi. Tot ce am nevoie e să dau și să primesc telefoane/mesaje, să mai văd puțin viața din social media și să fac poze când nu am aparatul de fotografiat la mine. Singurul motiv pentru care îmi voi schimba telefonul este faptul că nu mai am memorie. Îl am de 4 ani, merge brici, dar la momentul actual am 52 de aplicații în pending. A, și aștept bateriile cu graphene.

D: Finally, un mesaj pentru oamenii care te urmăresc si te apreciază

M: Fiți veseli cât mai mult timp, pentru că starea voastră de spirit e molipsitoare. Faceți ceea ce simțiți, simțiți ceea ce faceți. Mai puțină fericire pe social media și mai multă în viața reală. V-am pupat!

Îi mulțumesc din nou lui Daniel pentru acest interviu. Sunt sigur că Modalitate va evolua din ce în ce mai mult și îmi doresc să ajungă o voce true în mediul online.

Ah! Era să uit… Baftă in sesiune, Dani!

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here