Un sondaj realizat de mai multe reviste de călătorie a dezvăluit faptul că insula Milos din Grecia a fost votată ca cea mai bună insulă a anului 2021. A doua clasată a fost insula Folegandros situată de asemenea la Marea Egee.

Anul acesta, sondajul World’s Best Awards a fost deschis pentru votare în data de 11 ianuarie și s-a finalizat în data de 10 mai.

Insulele înscrise în concurs sunt genul de destinații Instagramabile, genul de destinații la care să visăm în timpul serilor lungi de iarnă: șezlonguri pe plaje cu nisip fin, apa mării de un albastru perfect, oameni veseli și primitori.

Milos, comoara ascunsă a Cicladelor

Insula Milos este localizată în centrul arhipelagului Cicladelor și este apreciată de turiști pentru localnicii extrem de prietenoși, pentru satele pitorești (Trypiti este faimos pentru morile de vânt, Plaka pentru apusurile romantice), taverne cu mâncare foarte gustoasă, precum și plaje de diverse tipuri, cu scoici, cu pietricele sau cu nisip fin.

Datorită originii vulcanice, Milos are un peisaj captivant, cu plaje întinse, peșteri subacvatice și stânci semețe.

Fiind casa statuii lui Venus din Milos, aflată inițial pe insula și mutată ulterior în Muzeul Luvru din Paris, precum și a formațiunilor stâncoase de pe plajele Kleftiko și Sarakiniko, satul colorat Klima și apusul din Plaka, frumusețea insulei Milos este nemăsurată.

Pe suprafața insulei sunt și multe catacombe care spun povestea tragică a creștinătății în Grecia. Conform arheologilor și istoricilor, catacombele din Milos au servit drept cimitir pentru 7000-8000 de creștini, ceea ce face din acest loc un monument sacru, după Țara Sfânta și catacombele din Roma.

Folegandros, paradisul neatins al Mării Egee
Folegandros ocupă locul al doilea în preferințele turiștilor. Aceasta este o insulă liniștită, destul de necunoscută pentru turiști. Situată la numai o ora cu barca cu motor de insula Santorini, Folegandros este potrivită pentru cei care își doresc o experiență simplă, însă de neuitat în Grecia.

Cunoscută pentru peisajele superbe, Folegandros și-a primit numele de la fiul regelui Minos. Pe insulă sunt numai trei sate micuțe. Satul principal, Chora este pavoazat cu căsuțe pictate în alb, cu ferestre și uși multicolore, cocoțate pe stânci deasupra mării de un albastru perfect. În sate sunt taverne în care turiștii se pot relaxa și se pot bucura de preparate locale grecești.

Recomandari