Design interior într-un living open space in bucurestii
Livingul open space este o formă de amenajare interioară pe care o întâlnim tot mai des la construcțiile de locuințe noi. Fiind folosit în sectorul de design de interior bucuresti, denumirea de “living open space” poate crea confuzie celor care nu fac parte din această plajă, în realitate, însă, lucrurile sunt mult mai simple.
Un “living open space” înseamnă un spațiu în care sunt integrate bucătăria și livingul, fără a mai fi nevoi de un perete un perete despărțitor între cele două zone. Acest tip de design interior este tot mai cerut și apreciat de către cei care vor să-și schimbe locuința sau cei care vor să-și renoveze apartamentul.
Astfel, dacă vrei să-ți amenajezi un living open space sau vrei să îți schimbi locuința și nu știi daca livingul open space este potrivit pentru tine, te invit să citești acest articol din care vei afla răspunsurile la toate întrebările tale plus informații utile despre acest tip de desgin interior.
Avantajele și dezavantajele în amenjarea unui living open space
Living-ul open space este pentru cei care vor să se bucure de mai mult spațiu, care optează pentru piese de mobilier minimaliste, decorațiuni interioare simple și elegante și care vor să se bucure de mai multă lumină naturală. De asemenea, livingul open space facilitează interacțiunea între persoanele care sunt în cele două spații. Poți să supraveghezi copiii atunci când gătești sau poți să socializezi cu musafirii atunci când aceștia stau în zona de living.
În ceea ce privește dezavantajele, părerile sunt împărțite. Potrivit experților în amenajări interioare, concept de living open space este un design adoptat stilului de viață modern al oamenilor. Oameni care încearcă să-și dozeze timpul pentru a se bucura mai mult de lucruile care contează cu adevărat. Acest lucru înseamnă că gătesc mai puțin acasă sau încearcă rețete de mâncare care nu necesită prepare termică pentru mult timp. Iar atunci când gătesc, livingul open space poate reprezenta un dezavantaj din cauza faptului că mirosul de mâncare pătrunde în celelalte zone din casă. Însă acest lucru nu ar trebui să reprezinte un real dezavantaj pentru că se poate rezolva simplu și rapid cu ajutorul unei hote cu capacitate mai mare de absorbție.
Un alt dezavantaj ar putea fi că se creează un aspect inestetic atunci când gătești. Însă poți să lucrezi cât mai ordonat pentru a menține bucătăria curată.
Sfaturi pentru amenajare living open space
Linvingul open space presupune să acorzi mai multă atenția amenajării interioare, pentru ca focusul să nu fie pe zona de gătit sau în zona de living, ci pe întreg spațiul. Să se creeze un echilibru între funcțional și estetic.
Pentru a te bucura de un living open space care să-ți ofere relaxare completă trebuie să fii atent la anumite detalii care fac diferența într-o astfel de amenajare interioară De exemplu, cromatica și finisajele sunt aspecte definitorii pentru amenajarea unui living open space deoarece influențează atmosfera din punct de vedere vizual. Nu vrei atunci când ajungi acasă, obosit de la muncă, să te izbești de o culoare care te stoarce de energia pe care o mai ai. Prin urmare, atunci când alegi paleta de culori pentru un living open space trebuie să ții cont că trebuie să creezi o armonie vizuală.
Piesele de mobilier și elementele de decor influențează de asemenea estetica și funcționalitatea unui living open space. Alese corect, acestea pot uniformiza frumos spațiul, fără a da senzația de aglomerare.
Însă, mai întâi de toate trebuie să iei în calcul spațiul pe care îl ai și să-ți faci o schiță pentru a stabili toate detaliile necesare pentru a amenaja un living open space așa cum ți-ai imaginat.
Primul pas este măsurarea spațiului prin realizarea schiței care îți va oferi o imagine asupra modului de ameanajare. Aceasta îți permite să îți faci o idee asupra compartimentării, ce design să optezi pentru piesele de mobilier, câte vor fi și unde le vei monta. Ulterior se realizează un mood board pentru a-ți putea da seama de culorile folosite.
Mobilierul folosit într-un living open space
Într-un living open space, mobilierul este un element important pentru compartimentarea spațiului și delimitarea celor două zone. Pentru a te bucura de mai mult spațiu recomandăm să optezi pentru mobilier extensibil. De exemplu poți alege o masa extensibilă pe care o poți folosi atunci când iei masa în familie sau care să deservească ca birou atunci când trebuie să lucrezi de acasă. De asemenea, o canapea extensibilă se potrivește perfect într-o astfel de amenajare interioară. O poți folosi deschisă, pentru momentele în care vrei să te relaxezi sau închisă, pentru când ai musafirii și ai nevoie de mai mult spațiu. În funcție de stilul ales, poți opta pentru piese tapițate cu piele sintetică sau material impermeabil.
O altă soluție ar fi și alegerea mobilierului modular. În acest fel te bucuri de mai mult spațiu și o amenajare interioră modernă și estetică. De asemenea, pentru o investiție inteligentă recomandăm utilizarea unui blat mai solid dintr-un material rezistent, iar rafturile din mdf. Rafturile de perete sunt o variantă practică și estetică pentru a adauga spații de depozitare fără să dai senzația de aglomerare. Le poți amplasa deasupra canapelei sau în zona de trecere dintre living și bucătărie.
Sticla este un alt tip de material des întâlnit în amenajarea unui living open space. Este o alegere inspirată pentru masa de dinning deoarece oferă un aspect elegant și în același timp este ușor de întreținut.
De asemenea, în amenajarea unui living open space poți lua în calcul si metalele de calitate superioară, precum oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu, care pot aduce un strop de eleganță.
Corpurile de iluminat într-un living open space
La fel de important într-un living open space este alegerea corpurilor de iluminat. Trebuie să te gândești foarte bine pentru a nu da senzația de spațiu aglomerat. Alegerea culorilor potrivite poate transforma complet ambianța și poate contribui la o atmosferă relaxantă și plăcută în acest tip design interor.
Folosește lumină ambientală și punctuală pentru a evidenția zonele. Lampadarele de podea sau cele suspendate reprezintă unele dintre cele mai bune opțiuni.
Paleta de culori și texturi într-un living open space
Paleta de culori și texturile joacă un rol important în amenajarea interioară. Culorile deschise și neutre pot reflecta mai bine lumina naturală și pot face spațiul să pară mai mare și mai luminos Poti opta pentru culori neuter alb, gri si bej, pentru a crea un spațiu elegant. În ceea ce privește texturile, acestea oferă o modalitate excelentă pentru a adăuga profunzime și diversitate spațiului tău. Poți opta pentru materiale moi precum bumbacul si lana sau poți alege materiale lucioase care reflectă lumina și pot face un spațiu să pară mai luminos.
În timp ce texturile mate pot crea umbre și pot oferi o senzație mai intimă și confortabilă. Iar texturile precum perdelele groase sau covoarele pufoase, pot contribui la absorbția sunetului într-un living open space. Acest aspect poate fi important pentru a crea un mediu mai liniștit și confortabil. De asemenea, un covor moale sau o canapea cu husa din catifea creează o senzație caldă și primitoare.
În general, alegerea și combinarea texturilor într-un living open space depind de preferințele personale și de obiectivele de design. Este important să găsești un echilibru între funcționalitate și estetică pentru a crea un spațiu plăcut și armonios.