Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Fitbit nu are vesti bune pentru utilizatorii care folosesc ceasuri inteligente din generatiile mai vechi, cum ar fi Versa, Versa 2 sau Ionic. Acestea nu vor primi update de software la Fitbit OS 5.0, sistem prezent pe Versa 3 si Sense.

Cele 3 modele de ceasuri au ramas in urma cu interfata si devin incompatibile cu aplicatiile noi. Dezvoltatorii vor trebui sa creeze versiuni speciale pentru smartwatch-urile din gama mai veche.

Ce aduce nou Fitbit OS 5.0

Fitbit OS 5.0 aduce schimbari vizibile in ceea ce priveste navigatia prin meniuri, o noua identitate vizuala pentru functiile interne, dar si gesturi noi de navigatie care permit folosirea mai confortabila. Producatorul afirma ca terminalele mai vechi vor primi actualizari pentru Fitbit OS 4.0 care nu include si functii din versiunea 5.0. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii care au de gand sa creeze aplicati pentru ambele platforme software, vor trebui sa scrie aplicatii pentru fiecare versiune in parte.

 

Din nefericire vestile neplacute nu se opresc aici. Dezvoltatorii de aplicatii au acces restrictionat la senzorii noi Fitbit ceea ce inseamna ca pot sa creeze doar aplicatii terte. Fitbit OS 4.0 este destul de limitat in functii si este destul de dificil de personalizat. Ceasurile Versa 2 si Versa Lite au mai putin de 2 ani de cand sunt disponibile pe piata si raman in urma in ceea ce priveste platforma software.

Probabil ca asta este o noua strategie a celor de la Fitbit prin care vor sa ii determine pe utilizatorii de ceasuri din generatie mai veche sa treaca la un model din ultima generatie.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here