Faina din greieri este un produs inovator care a inceput sa fie comercializat in Romania de o firma specializata in vanzarea de produse BIO. Aceasta este considerata o excelenta sursa de proteine, aprobata de Comisia Europeana pentru consum uman. Faina este facuta 100% din greieri mari fara aripi, care au un exoschelet net format, ceea ce le face mai usor de digerat.

Faina de greieri are o usoara aroma de nuca si contine proteine de aceeasi calitate ca si carnea de vita (70% proteine). De asemenea, aceasta are mai mult omega-3 si omega-6 decat somonul (20% acizi grasi). Comerciantii sustin ca faina proteica din greieri nu contine aditivi, chimicale sau conservanti si nici antibiotice, “spre deosebire de cresterea animalelor, insectele nu prezinta risc la bacterii”.

Cu toate acestea, pretul fainii de greieri este mai mare decat al altor tipuri de faina, avand un pret de 96,25 lei pentru 100 de grame, ceea ce poate fi considerat un pret pentru un produs de lux.

Faina proteica din greieri este o alegere buna pentru cei care sunt preocupati de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator, deoarece acest produs BIO este o alternativa sanatoasa si eficienta la carnea de vita. Este o optiune de a adauga proteine in dieta ta fara a avea un impact negativ asupra mediului si a sanatatii tale.

Recomandari