Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Ei bine, sunt trei motive principale pentru care hambarele americane sunt vopsite în roșu. Este tradițional, este practic și culoarea arată foarte bine.

Cu toate că principalul motiv pentru care vopsim clădirile este cel estetic, vopseaua are și rolul de la proteja lemnul pentru a rezista mai mult în timp.

Care este istoria acestor hambare?

În perioada 1700-1800, hambarele din fermele familiilor din partea de nord-est a Statelor Unite, erau acoperite cu lemn. Atunci când nu erau vopsite, acestea căpătau în timp o culoare gri, neplăcută.

De la jumătatea anilor 1800, pentru a-și îmbunătăți calitatea hambarelor și pentru a reduce nivelul umidității, fermierii au început să descopere tehnici noi de fixare a plăcilor de lemn. Astfel, au obținut un aspect mult mai compact și au asigurat un mediu confortabil pentru animalele lor pe durata iernii. Tot atunci au început să și vopsească lemnul, pentru a proteja și pentru a avea un aspect mult mai plăcut.

În această perioadă oamenii își creau propriile vopsele, amestecând pigmenți cu diverse uleiuri, cum era cel de in. Puteau obține tot felul de nuanțe cu ajutorul pigmenților, însă cea mai răspândită este cea pe care o numeau roșu de Veneția.

Acest pigment roșu penetra lemnul foarte bine și rezista mult mai bine decât alții la condițiile meteo variabile. Denumirea de roșu de Veneția vine de la faptul că pigmentul era produs din lut găsit în apropiere de Veneția. Acest lut conținea oxid de fier și putea genera nuanța plăcută de roșu.

Cum a evoluat culoarea hambarelor?

La sfârșitul anilor 1800, erau la modă și alte nuanțe pentru vopseaua hambarelor. Nuanțe de galben, verde și maro erau la fel de atrăgătoare. De asemenea, în cazul în care casa era vopsită în alb, atunci și hambarul primea aceeași nuanță de vopsea. Cu toate acestea, roșul a rămas culoarea de referință.

În prezent, hambarele moderne nu seamănă cu cele clasice. Ele sunt de dimensiuni mult mai mari, pot adăposti sute de animale și seamănă mai degrabă cu hangare. Majoritatea sunt construite din metal. Însă tradiția vopsitului în roșu a hambarelor micuțe, a rămas în picioare. Mai mult decât atât, Serviciul Poștal al Statelor Unite le comemorează prin crearea unor timbre care au imagini cu hambare vechi.

Recomandari