Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Nimic nu se compară cu un strat proaspăt de vopsea pentru a transforma complet aspectul și aerul din orice încăpere. Cum în prezent există pe piață o selecție impresionantă de vopsele, chiar și cel mai iscusit zugrav poate face alegerea greșită uneori. Există însă câteva soluții simple care ne pot ghida să evităm cele mai comune dintre greșeli, astfel încât să putem cu toții să zugrăvim ca niște adevărați profesioniști.

Folosirea pensulei greșite

Primul pas atunci când vă gândiți să zugrăviți este să verificați dacă folosiți pensula corectă. Dacă folosiți o vopsea pe bază de apă și latex, atunci utilizarea unei pensule cu peri naturali nu vă face altceva decât să lase în urma ei șanțuri, din cauza faptului că absoarbe toată apa din vopsea și făcând ca aceasta să fie imposibil de întins pe suprafața peretelui. Utilizarea periei corecte vă ajută să obțineți rezultatul dorit, respectiv să aveți o suprafață netedă și uniformă a pereților.O pensulă cu peri naturali este potrivită pentru aplicarea unei vopsele pe bază de ulei. Periile sintetice, din nylon sau poliester sunt perfecte pentru aplicarea vopselei pe bază de apă.

Păstrarea benzii de protecție prea mult timp

Pentru a avea linii drepte și colțuri precise, este musai să folosiți banda de protecție. Aceasta vă ajută să obineti un rezultat foarte bun, însă dacă o lăsați pe suprafața vopsită prea mult timp, atunci când o veți îndepărta, posibil să se dezlipească și cu o parte din vopsea. Această bandă ar trebui îndepărtată în maxim 1 oră după ce ați terminat de zugravit. Dacă vi s-a întâmplat totuși să uitați banda acolo pentru mai mult timp, folosiți un obiect ascuțit pentru a o răzui cu atenție de pe perete. Puteți încălzi ușor banda cu ajutorul unui uscător de păr, astfel încât adezivul ei să cedeze mai repede.

Ignorarea stării vremii

Vopseaua în general nu reacționează bine la condiții extreme de temperatură, astfel, dacă sunteți zugrav începător, aveți grijă la starea vremii. Valori ridicate ale umidității vor încetini procesul de uscare al vopselei, în special în cazul celor pe bază de apă. De asemenea, temperaturi extreme de îngheț duc la o uscare incorectă și insuficientă a vopselei, ducând în cele din urmă la crăparea și exfolierea ei. Temperaturile caniculare pot provoca formarea de bule sau vor usca mult prea repede vopseaua, lăsând un aspect nefinisat încăperii. Dacă observați că vopseaua pe care ați cumpărat-o nu se întinde bine pe suprafața peretelui, verificați indicațiile producătorului privind temperatura optimă. Posibil să fie nevoie să faceți anumite ajustări, cum ar fi să apelați la un incălzitor de cameră sau un aer condiționat portabil, sau chiar să vă amânați întregul proiect pentru o dată ulterioară.

Ignorarea rolului esențial al grundului

Atunci când treceți de la o vopsea mai închisă la una mai deschisă, grundul devine de neprețuit deoarece el este cel care face să nu mai iasă la iveală vechea culoare. Același lucru se întâmplă și atunci când vopsiți lemn. Lemnul conține în mod natural taninuri care pot migra către suprafață atunci când este ud, cauzând pătare și decolorare. Pentru a rezolva situația, puteți sigila lemnul cu un grund care blochează tanina.

Lăsați urme de trafalet pe tavan

Zona în care peretele întâlnește tavanul nu lasă loc pentru imperfecțiuni. Atunci când vopsim această porțiune, este ușor să lovim tavanul cu trafaletul. Dacă vopseaua este încă udă, pulverizați repede o soluție pentru curățat geamuri și apoi ștergeți.

Folosiți vopsea pe bază de apă deasupra tapetului

Să vopsim un perete acoperit cu tapet nu este mai dificil decât unul cu vopsea obișnuită. Vopseaua pe bază de apă însă poate reactiva adezivul din tapet, cauzând formarea de bule pe suprafața lui. Folosiți mai degrabă un grund pe bază de ulei, pentru a nu avea probleme mai târziu.

Recomandari