Viata pe internet e complicata, mai ales daca stai sa te gandesti cate parole trebuie sa tii minte in fiecare clipa.
Specialistii in securitate online le recomanda mereu utilizatorilor sa nu foloseasca niciodata aceeasi parola pentru mai multe conturi.

Insa la cate aplicatii si platforme accesezi intr-o saptamana sau intr-o luna, ar fi practic imposibil sa tii minte atatea parole, mai ales daca acestea nu sunt 0123456789.

Asa ca, ce faci? Le lasi stocate in browser, ca sa scapi de o grija si sa nu mai pierzi timp cu logarea de fiecare data cand intri pe Facebook sau pe Youtube. Insa acest obicei nu este tocmai cel mai bun.

In cazul in care nu ai o parola de logare in calculator, este extrem de simplu sa descoperi toate parolele stocate in browser, atat pe Mac, cat si pe Windows.

In Chrome, trebuie sa deschizi Settings, scrie Passwords in Autofill si poti vedea toate parolele listate.

In Firefox, deschizi meniul la Preferences, apoi mergi pe Privacy & Passwords / Saved Logins si click pe Show Passwords, iar totul se va afisa.

Ce poti face? In primul rand, trebuie sa ai un cont de logare cu parola la calculator, iar astfel cine va dori sa intre sa iti afle parolele de pe PC nu va putea face asta fara sa introduca mai intai, chiar din browser, parola de logare la sistem.

Apoi, nu mai salva parolele in Browser! Stim ca este mai comod, dar nu este deloc sigur.

Recomandari