Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Cu toții ne-am regăsit de-a lungul vieții în acest scenariu: umplem cada cu apă caldă și adaugăm puțin spumant, cu aroma preferată. Apa este tocmai bună și vă pregătiți să vă relaxați. Dar, în orice poziție încercați să stați, vă aflați în fața aceleiași dileme: să vă ridicați picioarele sau capul și umerii, astfel încât să puteți încăpea? Concluzia: cada are dimensiunile prea mici.

Pentru a înțelege pe deplin de ce căzile nu au fost făcute atât de confortabile, este important să ținem cont de faptul că la începuturile lor, instalațiile sanitare erau diferite. Către finalul secolului 19, era dificil să fie construite căzi de dimensiuni mari, din cauza faptului că erau destul de costisitoare. Pe lângă aceasta, oamenii aveau altă statură în acele vremuri, iar faptul că erau confecționate din metale destul de grele, erau destul de greu de mișcat. Mai mult decât atât, cada trebuia gândită pentru dimensiunea camerei de baie. Băile aveau în medie 1.5/2 metri, iar cada se amplasa pe peretele mai scurt întotdeauna.

Evoluția căzilor de baie
După cel de-al Doilea Război Mondial, un mare producător de căzi de baie afirma că 75% din producția lor o reprezintă căzile de 1.5metri, fiind mult mai accesibile din punct de vedere financiar. De asemenea, sunt mai ușor de întreținut și este necesară o cantitate mai mică de apă pentru a le umple. Chiar și în prezent, majoritatea oamenilor considera că baia nu este un loc din casă în care să ne petrecem prea mult timp, preferă un duș în loc de baie, iar baia în cadă este considerată mai degrabă potrivită pentru copii.

Cada de baie – pe cale de dispariție
Multe persoane, fie că sunt deranjate de dimensiunea căzii, fie de aspectul ei, preferă să renunțe la aceasta în favoarea cabinei de duș. Cu siguranță acest lucru are legătură cu schimbarea ritmului vieții noastre, preferăm să facem un duș rapid, decât să așteptăm să se umple cada cu apă. De asemenea, multe persoane optează pentru această variantă deoarece își doresc să economisească apă și să protejeze mediul înconjurător.

Pe măsură ce continuăm să facem acest lucru, să optăm tot mai des pentru dușuri rapide în locul unui răsfăț în cadă, nu de dăm seama că pierdem legătură cu aspectele importante ale vieții. Baia în cadă induce o stare de relaxare așa cum un duș nu o poate face.

Recomandari