Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Una dintre cele mai frecvente probleme aduse de sezonul rece tine de bateria de la masina care poate sa cedeze. O vreme rece ne arata slabiciunile bateriei din dotare, mai ales daca masina nu a fost rulata prea mult.

Tehnologia a avansat, dar cu toate ca bateriile de astazi au o durata de viata mai mare decat cele din trecut, acestea au fost, sunt si vor ramane componente consumabile. Cantitatea de energie electrica folosita la bordul masinii a crescut simultan cu adoptarea noilor tehnologii precum sistem start & stop sau sisteme de asistenta.

Printre semnele care arata ca bateria ta se afla in stadiu terminal se numara luminile din interior care au o intensitate din ce in ce mai mica sau dificultati la pornirea motorului. Cand apar astfel de semne este recomandat sa mergeti la un service specializat. Echipa de acolo va testa si va identifica usor o baterie cu probleme sau alte probleme ale sistemului electric care ar putea dauna bateriei.

Iata ce pasi ai de urmat pentru a schimba bateria

Demontarea bateriei incepe prin deconectarea cablului de la polul negativ (-), apoi a celui de la polul pozitiv (+). Urmatorul pas este sa demontezi suportul bateriei si extragerea acesteia din locul dedicat. Bateriile auto sunt destul de grele si contin substante periculoase. Dupa demontare aceasta trebuie predata la un centru de colectare a deseurilor periculoase.

Pentru a monta bateria noua se urmeaza aceeasi pasi, dar in ordine inversa. Prima data fixezi bateria in suport, apoi conectezi polul pozitiv (+) si apoi pe cel negativ (-). Dupa montare vor trebui reconfigurate unele echipamente ale masinii precum geamurile electrice care s-ar putea sa nu functioneze in modul fara recalibrare.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here